Artçı Depremler Sırasında Malatya'da Bir Binanın 1 Kat Çöktüğü Korkunç Görüntüler

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem sonrasında zarar gören binalar artçı depremler ile yıkılmaya devam ediyor. Öğleden sonra meydana gelen 7.6 büyüklük ikinci büyük depremden sonra da artçı depremler olmaya devam etti.

Malatya'da da çokça bina büyük depremler nedeniyle zarar gördü. Büyük depremlerde zarar gören bir bina da artçı deprem sırasında 1 kat çöktü.

İşte o anlar: 👇

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Kuyumculardan Nakit Parayla Altın Almak Yasaklanıyor: Tarihi Karar Nisan Ayında Uygulanmaya Başlanacak
2026 Emekli Maaşı Belli Oldu: Emekli Maaşı Ne Kadar?
Hakim, Perperişan Şarkısının Sözleri Nedeniyle Hapsi İstenen Mabel Matiz'e Sordu: "Bu Şarkı Erkeğe mi Yazıldı"
YORUMLAR
06.02.2023

Hep giriş katlar... binanın zeminle bağlantı noktası yanal yükler en çok giriş kat kolonları zorlar. Deprem bölgesinde ekstra güçlendirmemiz gerekirken 1. Katlarda çıkma yapiyoruz ki 1. Kattan itibaren kullanım alanı artsın. Sonra da o cıkmalarin yükleri de ekstra biniyor giriş katlara. İmar yönetmeliklerinin de değişmesi lazım. Ama sadece lazım. Tabi ki olmayacak bu. Hiç bir parti mecliste böyle bir şey teklif etmeyecek, partiler bunu seçim vaadi olarak verse kimsenin umurunda olmaz. Halbuki ölüyoruz ölüyoruz, asıl bunun seçilmesi bunu yapacağız diyenin kazanması lazım.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ