Artan Omicron Varyantı Sonrası Öğrencilerin Yüz Yüze Eğitim İsyanı Sosyal Medyanın Gündeminde

Omicron varyantı hızla artmasına rağmen yüz yüze eğitimin halen devam ettiği üniversitelerde öğrencilerin isyanı sosyal medyada gündem oldu. Online eğitime geçilmesi gerektiğini söyleyen öğrenciler, Twitter'da '#OmicronVarsaÖğrencilerYok' etiketiyle tepkilerini sürdürüyor.

Dünyanın yeni kabusu olan korona virüsün en yeni varyantı Omicron, Türkiye'de de hızla yükseliyor.

Son günlerde 40 bine kadar yükselen vaka sayıları durumun ciddiyetini ortaya koyuyor. Tedbirlerde gevşeme olduğuna işaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "salgının ilk aylarındaki ciddiyetimize dönmek zorundayız" ifadelerini kullanmıştı.

Artan vaka sayıları haliyle okula devam zorunluluğu olan öğrencileri de tedirgin etmeye başladı.

Bazı özel üniversiteler online eğitime geçerken, halen bu kararı almayan üniversiteler için öğrenciler sosyal medyada isyanlarını dile getirdi.

İlginizi çekebilir:

FOX TV'de Yayınlanan "Maske Kimsin Sen" ve Yarışmadaki Kostümler Sosyal Medyayı İkiye Böldü
Çin'in Sosyal Medyadan Veri Topladığı İddiası Ortalığı Karıştırdı!
Elektriğe Gelen Rekor Zammı "Yeni Tarife" Olarak Duyuran Hürriyet'in Manşeti Tepki Çekti

Popüler İçerikler

Tarihe Geçti: Milli Gururumuz Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu!
İsrail Yuhalandı: Bol Kaoslu Eurovision 2024’ün Birincisi Belli Oldu!
Nükhet Duru'nun Kadınlara Yönelik "Tayt Bir Kıyafet Değildir" Çıkışı Ortalığı Fena Karıştırdı!
YORUMLAR

Öğrencilerin finallere girememe korkusu sebebiyle test vermekten veya doktora gitmekten kaçınacağı ciddi bir gerçeklik ve bunun asla göz ardı edilmemesi gerekiyor. İş yerinde iki haftada üç covidli ile temasta bulundum hiç bu kadar yakınıma gelmemişti, 100-200 kişinin aynı derslikte derse girdiği yerlerde olabilecek vakaları düşünemiyorum.

02.01.2022

Hem yüzyüze hem zoom üzerinden aynı anda yapılamaz mı?

02.01.2022

şu an bir çok okul bunu yapıyor kendi okulum dahil ve bundan en çok hocalar şikayetçi sürekli internet de vs sorun oluyor. biz tüm dönemi böyle işledik ama şu an sınavlar yüz yüze ve denildiği gibi çoğu kişi test vermiyor KYK yurdunda kalıyorum her gün 2-3 ambulans geliyor korkudan arkadaşımda kalmaya başladım. korkum kendime değil hasta anneme sonuçta sınavlardan sonra eve gideceğim

02.01.2022

Covid olanlar için daha sonra telafi sınavı gibi bir uygulama yapılsa en azından şüphe duyup test vermeyen kişiler test yaptırır ve okuldaki kişi sayısında da azalma olur. Veya grup halinde alinabilir öğrenciler sınava. Herkesi memnun etmek çok zor. Bir kesim uzaktan eğitime dönmek istiyor bir kesim ise uzaktan sıkıntılı oluyor,dersleri anlamak zor oluyor diye okula gitmek istiyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ