Artan Hasta Sayılarından Sonra Yasaklar Geliyor Mu? Hafta İçi Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı, Hangi Saatler Arasında?

İçişleri Bakanlığı'nın, yeni tip Kovid-19 ile mücadele amacıyla valiliklere gönderdiği genelge kapsamında uygulanan sokağa kısıtlaması geçtiğimiz cumartesi ve pazar günleri uygulandı. Peki, artan hasta sayılarından sonra hafta içi kısıtlamalar nasıl olacak? Kimler hangi saatlerde sokağa çıkabilecek? Önümüzdeki hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte merak edilen tüm detaylar...

Hafta içi yasak olacak mı, hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri nasıl olacak?

20 Kasım Cuma günü saat 20:00'dan 21 Kasım Cumartesi saat 10:00'a kadar, 21 Kasım Cumartesi saat 20:00'dan, 22 Kasım Pazar günü saat 10.00'a kadar, 22 Kasım saat 20.00'dan 23 Kasım Pazartesi günü saat 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı. İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı sokağa çıkma yasağı ile ilgili genelge, yeni bir karar alınıncaya kadar bu şekilde sürecek.

65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Saatleri

İçişleri Bakanlığı genelgesinde göre 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı saatleri belli oldu. Buna göre tüm şehirlerde 65 yaş ve üzeri kişiler saat 10:00 ile 13:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler. Bu saatler dışında sokağa çıkma yasağı 65 yaş üstü kişiler için hem hafta içi hem de hafta sonu devam edecek.

20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Saatleri

1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı bireyler ise gün içerisinde 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek. Bu saatler dışında belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak.

Genelgede yer alan diğer detaylar şu şekilde;

  • Alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri sadece saat 10:00 ile 20:00 arasında vatandaşlarımıza hizmet sunabileceklerdir.

  • Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme içme yerleri 10:00 ile 20:00 saatleri arasında sadece paket servis veya gel al hizmeti verecek şekilde açık olabilecektir. Restoran, lokanta veya online yemek sipariş firmalarınca saat 20:00'den sonra sadece telefonla ya da online sipariş üzerine paket servis hizmeti verilebilecektir.

  • İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca tek tek belirlenmek ve yerleşim sahasında bulunmamak kaydıyla şehirlerarası karayolları kenarında bulunan ve şehirlerarası toplu ulaşım veya lojistik amaçlı araçlara hizmet veren dinleme tesislerinde yer alan yeme içme yerleri kısıtlamalardan istisna tutulacaktır.

  • - Tüm illerimizde; 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız gün içerisinde 10:00 ile 13:00 saatleri, 20 yaş altı vatandaşlarımız (01.01.2001 tarihi ve sonrasında doğanlar) ise gün içerisinde 13:00 ile 16:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek olup (işyerleri ile illiyetlerini gösteren çalışma/SGK kaydı vb. belgeyi ibraz eden çalışanlar hariç), bu saatler dışında ise belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacaktır.

Aşağıdakiler İlginizi Çekebilir

Kafeler, Restoranlar ve Kıraathaneler Kapalı mı? Kafe ve Restoranlarda Yemek Yemek Yasak mı?
AVM'ler Kaçta Kapanıyor? Alışveriş Merkezleri Kaçta Açılıyor? İşte AVM'lerin Yeni Çalışma Saatleri...

Popüler İçerikler

Kızına Verdiği Sözü Tutup 100. Günde Survivor'dan Elenen Hakan Hatipoğlu Ailesine Gözyaşlarıyla Kavuştu
Kripto İntiharı mı? Bitcoin’deki Büyük Düşüş Sonrası Bunalıma Girdiği İddia Edilen Doktor İntihar Etti
AK Partili Vekilin Rolex’i: “Biz Bu Millet Ta Kendisiyiz” Paylaşımını Silmek Zorunda Kaldı
YORUMLAR
23.11.2020

Turistlere gelsin yasak biz evde yasağa uyarken Türkiye yabancı turistlere kalıyor cirit atıyorlar ne pcr testi yaptırıyorlar gelince ne maske takıyorlar. Ülkeyi onlara bıraktık maşallah bizi eve kapatıp geziyorlar virüs bizden mi bulaşıyor ??

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ