Art Arda Gelen İtirazların Ardından AK Parti'den Adaylık Açıklaması

Şu ana kadar; Memleket Partisi, İYİ Parti, DEVA Partisi ve Halkın Kurtuluş Partisi, Erdoğan’ın adaylığına ilişkin YSK’ya itiraz dilekçesi sundu.

Yapılan itirazlarda Erdoğan'ın zaten iki kere cumhurbaşkanı seçildiğini ve Anayasa'ya göre bir daha adaylığının mümkün olmadığı vurgulandı.

AK Parti Sözcüsü Çelik, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin tartışmalarla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı.

Çelik, ''Cumhurbaşkanımızın adaylığı önünde hiçbir engel yoktur. Cumhurbaşkanımızın bu seçimlerde yeniden aday olduğunu aylar öncesinden açıklamıştık. Nitekim usulüne uygun şekilde adaylık başvurusu yapılmıştır" dedi.

Çelik'in paylaşımı ⬇️

Bu haber de ilginizi çekebilir ⬇️

Erdoğan'dan Adaylık Tartışmasına Yanıt: '2018'de Kronometre Sıfırlandı'

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Fenerbahçe Final Four’a Doğru: Salonda Büyük Şov
YORUMLAR
28.03.2023

abi siz neye göre yeni kanun yasa koyuyorsunuz ? biz okumuş insanları nasıl kandırıcaksınız ? bi cumhurbaşkanı sadece iki kere aday olabilir bitti anlıyo musunuz ? yasayı koyan siz kaldıran siz biz kimi kime şikayet edelim şaka gibi ülke ya

28.03.2023

Kanun tanısalar seçim öncesi apar topar mühürsüz oylarda sayılcak denmezdi yada oy sayımı bile bitmeden biz kazandık diyip sonra itiraz edilince atı alan üsküdarı geçti denmezdi. YSK dahil tüm yargı kurumları bunların ellerine geçti.

28.03.2023

Tanzanya kanunlarına göre Dayyip Erduvan’ın adaylığında bir sakınca yoktur.

28.03.2023

Ben de duvara erdoğan 3. kez cb adayı olamaz dedim inanır mısınız aynı yanıt geldi. Yargının bağımsız olmadığı bir ülkede kimi kime şikayet ediyorsunuz?

TÜM YORUMLARI OKU (17)