Armağan Çağlayan, Belediye Seçimlerinde Yardım Vaatlerinin Ekonomideki Sorunu Ortaya Çıkardığını Anlattı

31 Mart 2024 yerel seçimlerine tam gaz yol alan Türkiye'de vaatler, 'biz ne için oy veriyoruz?' sorusuna dönüşürken, şehirlerin gerçek ihtiyaçları ortada durmasına karşın halkın önceliğinin ekonomi olması ve 'yardımların'  artık öncelik olması gündemin sarsıcı gerçeği olarak ortada duruyor. Armağan Çağlayan da bu duruma isyan ederken önemli bir tespitte bulunuyor.

Genel seçimlerin üzerinden 1 yıl geçmeden Türkiye yeni bir seçime hazırlanıyor. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde siyasi atmosfer yine kutuplaşmaya yönelirken, özellikle büyük şehirlerde yarış kızışıyor.

Türkiye'de Mayıs 2023 seçimlerinin etkileri sürerken, 31 Mart 2024 yerel seçimleriyle zaten sorunlu olan ekonomide atmosfer 'parçalı bulutlu' bir halde ilerliyor.

Metropollerde seçim telaşı siyasetin tüm alanlarını sararken, İstanbul ve Ankara'yı geri almak için uğraş veren iktidarla, ekonominin tüm zorluklarını hücrelerine kadar hisseden vatandaşların arasında sosyal hizmet vaatleri uçuşuyor.

Yerel ve merkezi yönetim hizmetlerinin grift bir yapıya dönüşmesi, vatandaşın içinde bulunduğu zorluklarda seçimi dönüştürüyor. 

Belediyelerin deprem, yapılaşma, şehirleşme gibi alanlardaki hizmetlerine, 'sosyal yardım' vaatleri eklenirken, ekonomideki durum, bunun tartışmalarda da anketlerde de öne çıktığını gösteriyor.

Trafik, çöp, temizlik gibi hizmetlerden çok "sosyal yardım" konuşulması ekonominin durumunu ortaya koyarken, ucuz et ve ekmek kuyrukları da belediye hizmetlerinin yönünü değiştiriyor.

Yardımlardaki yükselişe yönelik istihdam çağrısı yapan iş insanının paylaşımı da dikkat çekmişti.

Yardımlarla Geçinenlerin Artmasına Yönelik Sanayici Yorumu İstihdamı ve Geleceği Gözler Önüne Serdi

Yapımcı Armağan Çağlayan da bu duruma isyan edenlerin içinde yer alıyor. Belediye başkan adaylarının vaatlerinde "yardım" olmasına Çağlayan, ekonomik tespitte bulunuyor.

twitter.com

Öyle bir durumdayız ki, belediye başkanlarının vaadleri hep sosyal yardımlar üzerinden. Neredeyse hiçbir başkan adayı, yol, ulaşım rahatlığı , temiz su, temiz deniz falan vaad etmiyor! Herkes “yardım” vaad ediyor. Bu da ekonominin ne kadar iyi olduğunu gösteriyor sanırım!

Vaatlerin durumu ekonomiyi gösterirken,

twitter.com

Sosyal devletin yerel organları olan belediyelerin durumu kolaylaştırması gerekliliği bulunsa da

twitter.com

Ekonomi yönetimi algısının bozulması da gözlerden kaçmıyor.

twitter.com

Siyasete "sosyal" çerçeveden bakanlarla,

twitter.com

Ekonominin sosyal etkilerini yorumlayanalar da görülüyor.

twitter.com

Yardım algısının yükselirken, yardımların giderek düşmesi,

twitter.com

Vatandaşın öncelikleri,

twitter.com

Son yıllarda ekonomide yaşananlar,

twitter.com

Merkezi ve yerel yönetim algısındaki değişim

twitter.com

Yorumlara yansıyor.

twitter.com

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.

Enflasyonla Mücadelede TCMB Kamuyu Defansa Beklerken Paylaşılan Makam Arabaları Kaç Milyon Lira Çıktı?
Mehmet Şimşek'in Ekonomik Program Paylaşımına Yapılan Yorumlar Bir Durup Düşündürecek Cinsten Oldu
Mısır, IMF'le Anlaşmak İçin Parasının Değerini Düşürdü: Uzmanlar Gözlerini Türk Lirası'na Çevirdi

Popüler İçerikler

Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Arda Turan 'Seçil Erzan' Tezahüratlarına Tepki Gösterdi: 'Kendi Stadımda Bile Laf Söylenmesini İstemem'
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
YORUMLAR
13.03.2024

Kendi sebep olup, kendi çözmüş gibi görünmek oluyor bu. Vatandaşı yoksulluğa mahkûm edip kendine mecbur bırakmak.. Sorgulayan var mı? Yok. sosyal yardımları kendi ceplerinden verdiklerini zannedenler de var tabi. Neyse. Sebep sonuç ilişkisinden bihaberken soktukça sokarlar. Ayrıca bu nasıl başlıktır allasen şaşı oldum okuyana kadar.

13.03.2024

başlığa kadar iyi gidiyorduk :)

E tabiki sosyal yardım vaad edecekler. Çünkü onlarda biliyor ki halk aç ve açıkta. El mecbur böyle vaadler veriyorlar. Hiç kimsede demiyor ki ulan bu kadar gariban nasıl olabiliriz diye. Sonuç olarak alan memnun satan memnun. Ama halk ayaklansa ve oy vermeye gitmezse çok iyi olur. En azından topluca bir tepki verilir ki buda ufakta olsa bir kıvılcım ateşler diyecem ama, son anda aklıma geldi ki KOYUN SÜRÜSÜ İSYAN ÇIKARAMAZ.... nede olsa koyun, nereye istersen oraya KOYUN...

13.03.2024

Minareden at beni in aşağıdan tut beni

TÜM YORUMLARI OKU (8)