Arkasında Dağ Gibi Duran Bir Dedeyle Büyümüş Çocukların Çok İyi Bildiği 13 Şey

Daha önce anneanneyle büyüyen çocukları yapmıştık; dedesiz olur mu hiç? Şu hayatta arkanızda dağ gibi duran bir dede kadar değerli kaç şey var ki zaten...

İşte, arkasında dağ gibi duran bir dedeyle büyümüş çocukların çok iyi bildiği 13 şey! 👴🏻

Anneanneyle Büyüyen Çocukların Çok İyi Bildiği 13 Şey

1. Anneanne balsa dede şekerdir. Kimilerinin sert bir duruşu olsa da o sert duruş kaya gibi sağlam ve dik oluşundan kaynaklanır. Dedelerin adeta yenilmez olduğunu bilirsiniz.

Dedeler gerçekten de yenilmezdir. Koca bir ailenin yükünü sırtlanan dedeler hiçbir zaman sert esen rüzgârların ailesine etki etmesine izin vermez. Kavak yellerinin esmediği güç zamanlarda nasıl dik durulması gerekeni bilirsiniz çünkü dedenizden çoktan öğrenmişsinizdir.

2. Dedeyle büyüyen çocuklar "Yok ben orada uyuyamam!" gibi cümleler kurmazlar. Zira her an, her yerde mışıl mışıl uyunabileceğini yıllarca dedelerini izleyerek öğrenmişlerdir.

3. İş hayatının ne kadar zor ve çetrefilli olduğunu, cumartesi günleri dedeyle işe gitmek suretiyle, erken yaşta öğrenmişlerdir.

4. Bilginin sadece okumak ve deneyimlemekten geçmediğine inanır; dinleyerek öğrenmenin kıymetini bilirler. Zira hiçbir kitaptan öğrenemeyeceği şeyleri dededen dinleyerek öğrenmişlerdir.

Yaşlıların bilgeliğine inanır bu insanlar. Onların sürekli anlatmak istediği ancak dinleyici bulamadığı hikâyelerin anlamsız ya da önemsiz olmadığını bilirler.

5. Sevdiklerini asla yarı yolda bırakmamları gerektiğini bilirler. Çünkü bunu doğrularında olduğu gibi yanlışlarında da ardında kale gibi durup onları hatasıyla kabul eden dedelerinden öğrenmişlerdir.

6. "Rezil olmanın" çok da büyük bir mesele olmadığını bilirler. Zira çocuklukları boyunca dedeleri onlar eğlensin, gülsün ve mutlu olsun diye başkalarının "rezil olmak" diyeceği şeyler yapmıştır.

www.mtv.com

7. Farklı yaşlardaki insanlara uyum sağlamayı çok iyi bilirler; yaş aralığının fazla olduğu ortamlarda hemen akıllarına dedelerinin arkadaşlarıyla nasıl da arkadaş olduğu gelir...

8. Bir şey başardıklarında ya da mutlu olduklarında dedelerinin onlardan daha fazla parlayan, ışıldayan gözleri sayesinde başkalarının başarısına ve mutluluğuna sevinmeyi öğrenmişlerdir.

9. Hatıralara bağlılığın ne olduğunu fazlasıyla bilirler. Çünkü kimisinin dedesi onların çocukluğundan hatıra birtakım şeyleri yanlarından hiç ayırmaz.

10. Sevdiği insanlara sevdiğini söylemenin çok farklı yolları olduğunu bilirler. Onun için küçük bir şey yapmak, meyve toplamak ya da saksıda çiçek yetiştirip ona hediye etmek gibi...

Çünkü insanlar dalından bir şey koparıp sevdiği birine götürmeyi hep dedelerden öğrenir... 💜

11. Paranın her yerde geçmediğini ve her şey olmadığını bilirler. Hayatlarının bir bölümünde bakkalda, manavda "dedelerinin torunları" olmalarının sebebiyle onlardan para alınmamıştır.

12. Bozulan, kırılıp dökülen eşyalar için hemen tamirci çağırılmaması gerektiğini bilirler. Dedelerinin "En azından bi' deneyelim..." mottosunun peşinden giderler.

s1207.photobucket.com

Yani, belki olur belki olmaz. Ama öncesinde en azından bir denemek gerek. 😛

13. Hayatta dedelerinden daha çok güvenebilecekleri birinin olmadığını bilirler. Onsuz her şey biraz güvensiz, biraz tekinsizdir...

Tüm iyi ve kötü zamanlarda, her şartta sığınabileceğiniz güvenli limanınız. Biz bu dedeleri çok seviyoruz ya! 💜

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
26.01.2017

Hep imrenmişimdir böyle dedelere sahip insanlara. Bazı dedeler de vardır ki ölse zerre üzülmezsin.

Giflerde Cedric'in dedesi nasıl olmaz arkadaş.

25.01.2017

Yemin ediyorum bütün içerik uyuyor. Babamdan cok severdim dedemi, kendisini kaybettiğimizde hep bi yanım eksik kaldı. Nur içinde yatsın. Boyle dedelerin hepsinin mekanı cennet olsun.

TÜM YORUMLARI OKU (12)