Arka Planında Türklerin Olduğu ve Bütün Dünyada Ses Getiren 7 Bilgisayar Oyunu

Bu listede, Türkler tarafından geliştirilen ve piyasaya sürülen oyunlara göz atacağız.

Sizin favori oyununuz hangisi? 6. numaralı oyun bizim favorimiz!

1. Crysis Serisi

2. Mount & Blade Serisi

3. Far Cry 1

4. Conarium

5. İstanbul Efsaneleri: Lale Savaşçıları

6. İstanbul Kıyamet Vakti

7. Pusu: Uyanış

Oyun dünyasında halen Türk yapımcılar oyun tasarlamaya/geliştirmeye devam ediyor. Bayraklarımızı asacağımız yeni bir Türk yapımını merakla bekliyoruz!

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Dünyaca Ünlü Maden Suyunda Dışkı Örneğine Rastlandı: 2 Milyon Şişe İmha Edildi
YORUMLAR
24.02.2021

Batman - Arkham Knight’ın animasyon şefi Zafer Çoban’dan bahsetmeden geçmeyelim bence.

25.02.2021

Zafer çoban Batman oyunlarının baş tasarımcısıdır doğru hatta batman oyunlarını oyun yapan, sevdiren adamdır. Zaten oyunlar başladığında ilk kendi adı çıkar.. Ama ne yazık ki sadece türk ad soyadı taşır. Bu topraklarda yetişmiş, burada okumuş sonradan gitmiş bir beyin göçü olayı da yoktur. ingiliz vatandaşı bile olabilir. Lise ve üniversiteyi ingiltere'de okumuştur.

25.02.2021

#3 madde farcry 1 yanlış anlatılmış.. Farcry 1 Crytek'in ilk oyunudur. 2. oyun için anlaşma sağlayamayınca Ubisoft crytek ile ilişiği kesmiş oyunun isim hakkını da almıştır. Sonradan gelen oyunların Crytek ile hiçbir alakası yoktur fakat farcry bir marka olduğu için ismi aynı şekilde kalmıştır. Farcry 2004 yılında çıkmış, crysis ise 2007 yılında çıkmıştır.

25.02.2021

Pusu ve kabus 22 hemen hemen aynı zamanlarda çıkmıştır. Pusu'nun ticari kaygıları yüksekti. (3 kere aktivasyona izin veren bir koruma sistemleri vardı) kabus 22 ise pusuda ki eleştirileri görünce neredeyse hiç kopya koruma olmadan çıkmıştır. Ayrıca kabus 22 çok daha gönül işi ve hevesli bir yapım süreci geçirmiştir. Pusu şöyle oyun böyle oyun yapıyoruz derken kabus 22 ilk kendisini level dergisinde hem de oynanabilir bir demo ile duyurmuştu. Kadir demir youtube da lorem ipsum adlı bir kanalda bunu anlatıyor.

24.02.2021

#6 İstanbul Kıyamet Vakti, ilk oynadığım MMORPG oyundu. Ne dostluklar kurmuştuk orada. Oyunun çıktığı ilk yıllar güzeldi, sonradan bozdular ama benim için hiçbir oyun İKV'nin yerini tutmadı.

TÜM YORUMLARI OKU (16)