Arka Planda 'FETÖ' Kitabı Ekrana Yansımıştı: Çocuklar Duymasın'a Ceza ve Soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kanal D'de yeniden yayınlanmaya başlayan 'Çocuklar Duymasın' adlı dizide kitaplıkta duran ve FETÖ'nün faaliyetlerini dünyaya tanıttığı 'Barış Köprüleri; Dünyaya Açılan Türk Okulları' isimli kitabın ekranlara yansıması ardından soruşturma başlattı. Diziye ayrıca RTÜK'ten de 562 bin TL'lik ceza geldi...

Kadraja giren 'FETÖ kitabı' için RTÜK ise 'Suç işlemeyi, suçluyu ve suç örgütlerini övücü, suç tekniklerini öğretici nitelikte olamaz' hükmünün ihlali sebebiyle Kanal D'ye yaklaşık 562 bin lira para cezası kesti.

RTÜK, radyo ve televizyonların kuruluş ve yayın hizmetlerini düzenleyen 6112 sayılı kanunun 8. maddesinin 1’inci fıkrasının (a) bendinde yer alan “Suç işlemeyi, suçluyu ve suç örgütlerini övücü, suç tekniklerini öğretici nitelikte olamaz.” hükmünün ihlali sebebiyle televizyon kanalına yüzde 2 sınırından yaklaşık 562 bin lira para cezası uyguladı.

Sosyal medyada o sahneye ait ekran görüntüleri paylaşılmıştı.

Dizinin yapımcısı Birol Güven, sosyal medyadan yaptığı açıklamada kitabın 'dekor' olduğunu belirtmiş ve özür dilemişti.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Dizinin yapımcısı Birol Güven, sosyal medya hesabından yayınladığı açıklamasında “Söz konusu kitap ile ilgili olarak, dekor ve aksesuarlardan sorumlu sanat yönetmenimizin savunması alınmıştır. Sanat yönetmenimiz savunmasında ‘kitabı okumadığını, içeriğini bilmediğini, konusu hakkında hiçbir fikri olmadığını, tamamen aksesuar amaçlı kullandığını ve kendisinin herhangi bir kötü niyetinin olmadığını’ belirtmiştir. Kitabın içeriğine haberler çıktıktan sonra vakıf olduğunu ve büyük üzüntü duyduğunu belirtmiştir. Aynı üzüntüyü yapımcı olarak ben ve tüm Çocuklar Duymasın ekibinin yaşadığını özellikle belirtmek isterim ve hepimizin dikkatinden kaçan bu talihsizlikten ötürü tüm ekibimiz adına, başta şehit aileleri olmak üzere herkesten özür dilerim” ifadelerini kullanmıştı.

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
03.08.2017

bu kitaplar zamanında sizin izniniz ve kontrolünüzle basılmış ve sizin ellerinizle dağıtılmıştı. milletin aklıyla dalga geçmeyin!

03.08.2017

senin de söylediğin gibi ZAMANINDA, artık yasak olan şeyler bunlar.

03.08.2017

O kitabın Fetö kitabı olduğunu anlayıp yargıya intikal ettiren ilk tetikleyici kişilerin (kraldan çok kralcılar) , zamanında feto önünde diz çöküp elini öpen , kitaplarını okuyup hüngür hüngür ağlayanlar olduğuna bahse girerim .. Mesela ben sıkı bir kitap okuyucusuyum ama fetonun veya türevlerinin kitaplarını önüme getir , hiçbirini tanımam..

03.08.2017

Ben kendi yapacağım şeyi söyleyeyim: Bu diziyi izlemiyorum ama izliyor olsaydım ve o kitap benim dikkatimi çekseydi gözüken ekrandan okunan ana başlığından hiç şüphelenmezdim ama bi olasılık merak edip internetten araştırırdım. İnternetten araştırdıktan sonra da ne olduğunu anlayıp ilk iş bunu twitter'a taşırdım artık gören olursa ne ala. Ve bu gayet olası bir gelişme. Sizler neden her olayda karşı tarafı eleştiren, yeren ve onda hata arayan, asıl olaya odaklanmaktansa olayı dönüp dolaşıp karşıya bağlayan bireylersiniz?

03.08.2017

Bunu farkeden de, kuvvetle muhtemel Fetöcüdür. Zira, iyi bir okuyucu olmama rağmen, ilk kez görüyorüm öneğin.

03.08.2017

ezbere biliyorlar kitabi gozlerinden kacar mi:D

TÜM YORUMLARI OKU (115)