Arınç: 'İyi Siyasetçi Yetiştirmek İçin Vakıf Kuracağım'

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, 'Bugün iç politikadan artık elini ayağını 'mecburen' çekmiş bir insan olarak, bizim iyi siyasetçiye, onu yetiştirmeye ihtiyacımız var. Siyaset üzerine bir vakıf kurmak niyetindeyim' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa eden eski TBMM Başkanı Arınç, TV 5 kanalında Necmettin Erbakan’ın vefatının yıldönümü nedeniyle gerçekleştirilen programda konuştu. Arınç bir vakıf kurma niyetinde olduğunu açıkladı:

'Siyaset üzerine bir vakıf kurmak niyetindeyim. Sadece siyasetin teorisi, nasıl yapılması gerektiği, bize ait ölçülerle, dünyevi ölçüler de olacak bunun içerisinde, bir siyasetçi nasıl yetişir, bunun örneklerini göstermemiz lazım. Bugün iç politikadan artık elini ayağını 'mecburen' çekmiş bir insan olarak bizim iyi siyasetçiye, onu yetiştirmeye ihtiyacımız var. İnşallah sizin de bu konudaki desteklerinizi bekleyeceğiz'

"Mükemmel bir insandı"

Arinç, 'Millî Görüş' hareketinin lideri Necmettin Erbakan’a dair düşüncelerinin sorulması üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Mükemmel bir insandı. Allah, ondan ebediyen razı olsun. Tabii onun idealleri, bir taraftan ‘Millî Görüş’, bir taraftan ‘Âdil Düzen’, bazen de ‘Yaşanabilir Bir Türkiye’ ideali hamdolsun onun hayatı boyunca takip etti. Ahlâklı, inanca dayalı bir siyasetin, Allah rızası için millet menfaatine nasıl siyaset yapılabileceğini bizlere gösterdi. Bugün de o yolu takip eden çok insan var. Biz de AK Parti’de doğrusu özellikle kuruluş yıllarımızda bu öğretileri, bu prensipleri, kendi özel hayatımızda da siyasetimizde de temel unsurlar olarak kabul ettik. Bugün için bunları lütfen bana sormayın; ama o yolda epeyce mesafe kat ettiğimizi de söyleyebilirim.'

Popüler İçerikler

9 Yaşındaki Çocuğa İmam Odasında Yıllarca İstismar İddiası: İmam Tutuklandı!
Kardeşlerim'in Başrolüydü... Burak Deniz'in Yeni Dizisindeki Partnerinin 15 Yaş Küçük Olması Tepki Çekti!
Yeniden Refah Lideri Fatih Erbakan Rakamları Paylaştı: "MHP'yi Geride Bıraktık"
YORUMLAR
26.02.2021

Yeni bir cemaat geliyor.... ..... 🤪😡😠

Ve 2021 yılın da hâlâ siyasetçilerin, halkı düşündüğüne inanan mallar var.

27.02.2021

ticaretten anlayan o kadar adamı nereden bulacaksın.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ