Arınç, Gökçek Davasında Tanık Olacak mı?

Bülent Arınç’ın, Melih Gökçek için “Ankara’yı parsel parsel sattı” ifadelerine karşılık, Gökçek’in Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı’na aynı ifadeleri kullanmasından dolayı açtığı davanın 2. duruşması bugün görüldü. Candan'ın avukatı Turgut Kazan, o dönemde Başbakan Yardımcısı olan Bülent Arınç'ın tanık olarak dinlenmesini istedi.

Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya sanık Tezcan Karakuş Candan ve avukatı Turgut Kazan katıldı. Melih Gökçek'in avukatı ise mazeret sunarak duruşmaya katılmadı.

Hakim Can Aysan, dosyada gelen belgeleri okudu. Sanık Tezcan Karakuş Candan önceki beyanlarını tekrar ettiğini söyledi. Ardından Candan'ın avukatı Turgut Kazan söz aldı. Kazan, TCK'da yer alan ''İsnat edilen ve suç oluşturan fiilin ispat edilmiş olması halinde kişiye ceza verilmez. Bu suç nedeniyle hakaret edilen hakkında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı verilmesi halinde, isnat ispatlanmış sayılır. Bunun dışındaki hallerde isnadın ispat isteminin kabulü, ancak isnat olunan fiilin doğru olup olmadığının anlaşılmasında kamu yararı bulunmasına veya şikâyetçinin ispata razı olmasına bağlıdır'' maddesi gereğince ispat hakkı istedi. Kazan, ayrıca ispat hakkı doğrultusunda o dönemde başbakan yardımcısı olan Bülent Arınç'ın tanık olarak dinlenilmesini istedi.

Ardından hakim Can Aysan ara kararlarını açıkladı. Melih Gökçek'in avukatının mazeretini kabul eden Aysan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Melih Gökçek'in Tezcan Karakuş Candan hakkında yapmış olduğu ve takipsizlik kararı verilen dosyasının gönderilmesini istedi.

Hakim Can Aysan, Bülent Arınç'ın tanık olarak dinlenilmesi ile ilgili talebin ise takipsizlik kararı verilen suç duyurusunun mahkemeye ulaştıktan sonra karar değerlendirileceğine hükmetti.

Ne olmuştu?

Ankara'da gündemi bir anda değiştiren Melih Gökçek-Bülent Arınç kavgası; Gökçek'in Arınç'ı Twitter üzerinden, 'Cemaat' ile işbirliğiyle suçlayıp istifaya çağırmasıyla başladı. 

Bülent Arınç Gökçek'i, Ankara'yı Gülen Cemaati'ne 'parsel parsel' satmakla suçladı. İddialarını 8 Haziran'da yani seçimden hemen sonra '100 madde' halinde açıklayacağını söyledi.

Arınç ile Gökçek arasında yaşanan bu kavga Meclis'in de gündemine oturdu.

Parsel parsel satmaya' ilk dava

Ancak Arınç’ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için “parsel parsel sattı” açıklaması üzerine savcılığın açtığı ilk davanın muhatabı Arınç ya da Gökçek olmadı. 

Savcılık, Gökçek’in yaptığı suç duyurusu üzerine Arınç’ın “parsel parsel sattı” ifadesini kullanan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş’a dava açtı. Hazırlanan iddianamede Karakuş’un, hakaret suçundan cezalandırılması talep edildi. İddianamede Gökçek müşteki sıfatıyla yer aldı.

CHA ve Ajanslar

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
YORUMLAR
25.01.2016

40 HARAMİLER GİBİLER KİMİN NEYİ ÇALDIĞI BELLİ DEĞİL.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ