Araştırmalara Göre Kadınların Neden Uzun Boylu Erkekleri Daha Çekici Bulduğunu Söylüyoruz!

Kadınları etkilemek için uzun boylu erkeklerin daha avantajlı olduğu söylenebilir. Hepimiz çok uzun boylu erkeklerle çok kısa kadınların birlikteliğini görmüşüzdür. Araştırmalar, kadınların uzun boylu erkekleri tercih etme sebeplerini açıklıyor. Buyurun...

Kişiler kendi boy uzunluğuna göre partnerinde olmasını istediği boyu belirliyor.

Çeşitli araştırmalara göre kadınlar ortalamadan uzun erkekleri, erkekler ise kadınlarda ortalama bir boyu tercih ediyor.

Birçok kişi erkeğin daha uzun olduğu ilişkiler yaşıyor.

Bunun nedeni muhtemelen seksüel dimorfizmdir. Seksüel dimofrizm, tüm türlerde dişi ve erkeklerin farklı özellikler göstermesi şeklinde açıklanabilir. Erkek ve dişi arasında boyut, renk ve davranış gibi farklılıkları kapsar. Bu farklılıkların artması kişilerin partner seçiminde etkili oluyor. Kendimizden daha farklı olana doğru çekiliyoruz...

2009'da yapılan bir araştırmaya göre evliliklerin çoğunda erkekler daha uzun.

Boy tercihinin eş seçiminde de rol oynadığı söylenebilir.

Kadınlar, erkeklere göre boy farkına daha çok önem veriyor.

Çalışmada, erkeklerin %23'ü ve kadınların sadece %4'ü, kadının erkekten daha uzun olduğu bir ilişkiyi düşünebileceğini söylemiş. Araştırma sonucunda kadınlar, erkeklerin kendilerinden 21 cm uzun olmasını beklerken, erkekler 8 cm boy farkını yeterli görüyor.

Uzun boylu erkekler kısa boylu kadınları tercih ediyor.

Kısa boylu kadınlar ise uzun boylu erkekleri çekici buluyor. Ancak kısa boylu erkek veya uzun boylu kadın daha az boy farkı olan bir partnerle birlikte olmayı seçiyor. Örneğin 1.90 cm bir erkek, 1.65 boyundaki bir erkeğe göre daha kısa boylu kadını seçiyor.

Son olarak...

Kısa boylu erkekler bedenlerinde değişiklik yapamaz ancak iyi eğitim ve karizmatik bir duruş uzun boylu olmaktan çok daha önemlidir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Cinsel Yakınlık Her Şey Demek Değildir: Romantik Bir İlişkide Partnerinizle Yaşamanız Gereken Yakınlık Türleri
Bir Özel Dedektif Uyarıyor: Eşinizin Sizi Aldattığını Gösteren 7 İşaret
Düğünlerde Şahit Oldukları Birbirinden Enteresan Olayları Anlatarak 'Bu Evlilik Fazla Sürmez' Dedirten 15 Kişi

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
YORUMLAR
09.06.2022

Sonda da güzel bir yalan sallamışsınız bakıyorum :) Boyundan dolayı ciddiye alınmadıktan sonra karizmanın veya eğitimin ne önemi var ? Sen aday adayı olamıyorsun daha. Bu demek değil ki karizma veya eğitim önemli değil fakat karşındaki kadın özelinde bakacaksak sen istersen yunan heykeli ol gene bu kısa olmuş der. Demaskülenize ediliyorsun bir kere baştan. Her kadın için geçerli değil bu fakat bu içeriği okuyan ortalama adam muhtemelen buna inanıp ortalama kadın üzerinde deneyecek, kısacası duvara toslayacak ve o duvarı aşacağım diye inanıp sürekli kafayı vurmak her anlamda yıpratır insanı.

09.06.2022

kadınlar uzun olduğu zaman daha az boy farkını tercih ediyorlar diyor. eee zaten kadının erkekten fark atarak uzun olması o kadar nadir bir durum ki. anca basketbolcu voleybolcu falan olmalı. yoksa normal fark anca kadın 1.75, erkek 1, 73 falan tarzı olur. eee zaten erkeklerin fark attığı bir konu olduğu için kadınlardan bile kısa olan erkekler göze batıyor doğal olarak.erkekte boy 1.70 ten başlıyor. bizim boyumuz 1.70 olsa biz kendimizi nimetten sayıyoruz.

09.06.2022

165 boyundaki adam zaten nasıl kendinden çok kısa kız bulsun.

09.06.2022

Erkeklerin ilişkide daha uzun olduğunu bulmaları önemli bir detay değil, zaten her toplumda 10 15 santim boy farkı oluyor 2 cinsiyet arasında.Peki bu fark neden var? Asıl soru bu. Neden erkek tavus kuşlarının gösterişli kuyrukları varsa ondan, kadınlar öyle istediği için :)

TÜM YORUMLARI OKU (12)