Araştırmalar Sonucunda Erkek Doğum Kontrol Hapının Kullanımına Bir Adım Daha Yaklaşıldı!

Bilim insanları yıllardır erkeklerin kullanabileceği bir doğum kontrol hapı üzerinde çalışıyor. Yeni bir araştırmaya göre, deneysel bir ilacın farelerde spermi geçici olarak bloke ettiği ve klinik öncesi çalışmalarda gebelikleri önlediği bulundu. Haberin ayrıntıları içeriğimizde.👇

Bilim insanları yıllardır erkeklerin kullanabileceği bir doğum kontrol hapı üzerinde çalışıyor.

Nature Communications'da bu hafta yayınlanan bir makalede, Cornell Üniversitesi'nden bilim insanlarının deneysel bir ilacın farelerde spermi geçici olarak bloke ettiği ve klinik öncesi çalışmalarda gebelikleri önlediğinden bahsedildi.

Fareler üzerinde test edilen ilacın hiçbir yan etkisi olmadığı açıklandı.

İlk versiyonları hayvan bağırsaklarından veya yağlı ipek kağıttan yapılan, yaklaşık 2 bin yıldır var olan prezervatifler dışında erkeklerin, partnerlerini hamile bırakmayı önlemek için farklı seçenekleri yoktu.

Deneysel erkek doğum kontrol haplarında önceki araştırmalar yüzde 94'e varan etkileyici başarı oranları elde etti. Ancak bunların çoğu sperm gelişimini etkiliyordu.

Weill Cornell Medicine'deki araştırmacılar, TDI-11861 adı verilen tek bir inhibitör dozunun, farelerde spermi iki buçuk saate kadar hareketsiz hale getirdiğini keşfetti. Üç saat sonra, farelerde sperm motiliteyi yeniden kazanmaya başladı ve 24 saat içinde neredeyse tüm spermler normal hareketi geri kazandı.

Dr. Melanie Balbach: "Deneysel ilacımız 30 dakika ile bir saat içinde etkisini gösteriyor. Diğer her deneysel hormonal veya hormonal olmayan erkek doğum kontrol hapının sperm sayımını azaltması veya yumurtaları dölleyemez hale getirmesi haftalar sürüyor." açıklamasında bulundu.

Araştırmacılar gelişmelerin, erkeklerin cinsel birliktelikten kısa bir süre önce, yalnızca gerektiğinde alabilecekleri bir hapın yolunu açabileceğini düşünüyor.

Hapların insanlar üzerinde denenmeden önce birkaç testten daha geçmesi bekleniyor.

Bu arada kadınlar 1960'lardan beri doğum kontrol haplarını kullanıyor. Hap hızla dünyanın en popüler doğum kontrol yöntemlerinden biri haline geldi.

Doğum kontrol haplarının kadınlarda şiddetli migren, kusma, depresyon ve anksiyete de dahil birçok yan etkiye neden olduğu düşünülüyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Regl Dönemindeyken Çok Yiyorum Diye Üzülmeyin! Uzmanlara Göre Bu Durum Oldukça Sağlıklı ve Normal
19 Yaşındaki Dünyanın En Genç Alzheimer Hastası Bilim Dünyasına Yön Verdi!
Sadece Üç Aylık Ömrü Kalan Üç Çocuk Annesi Kadın: "Çocuklarıma Nasıl Söyleyeceğimi Bilmiyorum..."

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
YORUMLAR
17.02.2023

Ülkemizde doğum kontrolüne ne kadar ihtiyacımız olduğunu bir kez daha insancıklar sayesinde görmüş olduk sosyal medya saolsun…

17.02.2023

devlet bir zamanlar bazı bölgelerde doğum kontrol yöntemlerini öğretmek icin çok çalıştı ama pek başarılı olamadı 10 15 çocuklu aileler var adam yapıyor çocuğu salıyor kapınin önüne kimi dağa çıkıyor kimi kimini inek tepiyor kimi kızamıktan ölüyor kimi hırsız uğursuz oluyor kimi devlet kurup devlet yıkıyor kimide iki keçiyi idare edemez yolda kaybeder ülke yönetmeye kalkıyor

17.02.2023

Günün yorumu 😂😂😂

17.02.2023

Kontrolsüz çük çük değildir

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ