Araştırmalar Düşünülmeden Yapılan Diyetlerin Daha Hızlı Kilo Alımına Yol Açabildiğini Ortaya Koydu!

Sağlıklı beslenmek adına uygulanan diyet türleri, bazen vücudumuza yarardan çok zarar verebiliyor. Bu içeriğimizde uygulanan bazı diyetlerin diyabete yol açıp açmadığını araştırdık. Sizleri şöyle alalım. 👇

Yapılan bazı araştırmalara göre obezite sınıfında olmadığınız taktirde yapılan bazı diyetler diyabete neden olabiliyor.

Harvard Üniversitesi'nde yapılan araştırmalara göre uygun bir kiloya sahip olan insanların aşırı kilo kaybı gelecekte Tip 2 diyabetinin başlamasına neden oluyor.

Diyabet riskine bakıldığında, araştırmacılar, aşırı miktarda kilo veren daha zayıf insanların daha sonra Tip 2 diyabet olma olasılığının %54 daha fazla olduğunu ve sıkı bir diyet uygulayan obez yetişkinlerin diyabet geliştirme olasılığının daha düşük olduğunu buldular.

Harvard'da araştırmayı yöneten epidemiyolog Dr. Qi Sun, “Kilo verme girişimlerinin zayıf bireyler arasında ilerleyen zamanlarda daha hızlı kilo alımı ve daha yüksek Tip 2 diyabet riski ile pozitif ilişkilerini ilk gördüğümüzde biraz şaşırdık” dedi.

Araştırmalar ayrıca, popüler kültüre ait bir diyet veya kilo verme programı izleyerek kilo veren insanların, muhtemelen aşırı kilo kaybının biyolojik değişikliklere yol açması nedeniyle, yaşamlarının ilerleyen dönemlerinde çok fazla kilo alma olasılığının yüksek olduğunu gösterdi.

Bilim insanları, normal bir kiloya sahipken aşırı kilo veren insanların açlık hormonlarının daha yüksek seviyelerine sahip olduklarına inanıyorlar.

Bu da onları daha fazla yemek yemeye yönlendiriyor ve hormon seviyelerini yükseltmek için vücudun daha fazla yağ hücresi biriktirmesine neden oluyor.

Ayrıca aşırı kilo kaybının açlığı bastıran anoreksijenik hormonun daha düşük seviyelere gelmesine yol açtığından şüpheleniyorlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Gün Boyu Enerjinizi Yükseklerde Tutacak ve Cildinizin Sağlıklı Görünmesini Sağlayacak Altın Değerinde 7 Kural
Sağlıklı Yaşam için Evde Kendiniz Uygulayabileceğiniz Altın Değerinde 8 Tüyo
Adım Adım Sayıyoruz: Sağlıklı Yaşama Doğru Büyük Bir Adım Atmanızı Sağlayacak 10 Hareket

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!