Araştırmacılardan Büyük Keşif! İlkel Bir Balık Türünde Dünyanın En Eski Kalbi Bulundu

Curtin Üniversitesi'nden bilim insanı Prof Kate Trinajstic ve ekibi, fosilleşmiş, bir balığın içinde korunmuş 380 milyon yıllık bir kalp keşfettiler. Haberin ayrıntıları için buyurun...👇

Araştırmacılar, Batı Avusturalya'da fosilleşmiş, bir balığın içinde korunmuş 380 milyon yıllık bir kalp buldu. Kalp, soyu tükenmiş olan Gogo balığına ait.

Genellikle yumuşak dokulardan ziyade kemikler fosile dönüşür. Ancak Gogo balığının bulunduğu kaya oluşumu, mineraller, karaciğer, mide, bağırsak ve kalp de dahil balığın iç organlarının çoğunu korumuş.

Prof Trinajstic, 'Bu, kendi evrimimizle ilgili çok önemli bir an. Çok erken evrimleştiğimiz vücut planını gösteriyor ve bunu ilk kez bu fosillerde görüyoruz.'dedi.

Adelaide'deki Flinders Üniversitesi'nde Prof John Long, “Şimdiye kadar bu kadar yaşlı hayvanların yumuşak organları hakkında hiçbir şey bilmiyorduk." dedi.

Gogo balığı, placoderm adı verilen balık sınıfının ilki. Placodermler, 60 milyon yıl boyunca gezegenin baskın yaşam formuydu. Dinozorlar yokken, 100 milyon yıldan fazla bir süre önce onlar vardı.

Gogo balığı fosilinin taramaları, kalbinin bu ilkel balıklar için beklenenden daha karmaşık olduğunu gösterdi. Balığın kalbinde, insan kalbine benzer yapıda, üst üste iki odacık var.

Araştırmacılar, bunun hayvanın kalbini daha verimli hale getirdiğini ve onu yavaş hareket eden bir balıktan hızlı hareket eden bir avcıya dönüştüren kritik bir nokta olduğunu söylüyor.

Diğer önemli gözlem, Gogo balığındaki kalbin, diğer ilkel balıklara göre çok daha önde olduğuydu. Kalbin bu pozisyonunun Gogo balığının boynunun ve akciğerlerinin gelişimi ile ilişkili olduğu düşünülmekte.

Londra Doğa Tarihi Müzesi'nden Dr. Zerina Johanson, buluşu, insan vücudunun neden böyle olduğunun açıklanması açısından 'son derece önemli bir keşif' olarak değerlendirdi.

“Gördüğünüz pek çok şey hala kendi bedenlerimizde var; örneğin çeneler ve dişler. Ön yüzgeçlerin ve arka yüzgeçlerin ilk görünümüne sahibiz ve bu yüzgeçler, kollarımıza ve bacaklarımıza evrildi.”

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

"Bir Cisim Yaklaşıyor Efendim" Repliği Gerçekmiş: Astronotların Uzayda Yaşadığı İlginç Deneyimleri Açıklıyoruz
Mayalar Ölen Hükümdarlarını Önce Yakıp Sonra Top Yapıyormuş! Ağustos Ayının En Önemli 10 Arkeoloji Keşfi
Hayvanat Bahçeleri Pandemi Sebebiyle Kapandığında Babunların Daha Fazla Cinsel İlişkiye Girdiği Ortaya Çıktı!

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
YORUMLAR
16.09.2022

Dünyanın en eski kafasını bulmak istiyorsan sana telefonunu çıkar diyen gurubun en eski çifteleşenleri dir. Normal insanlara göre bunların beyinleri rivayetlere göre gtlerinde olup sadece tuvalette çalışır

17.09.2022

Sudan karaya çıkışı kanıtlayacak mı bakalım merakla takip ediyoruz…

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ