Araştırmacılar Uyarıyor: Televizyon Karşısında Uyumak Nelere Sebep Olur?

Yapılan araştırmalar doğrultusunda uzmanlar televizyon karşısında uyuyanlara uyarılarda bulundu. İnsan beyninin başına gelebilecek tehlikelere karşı uyku esnasında tanıdık olmayan seslere dikkat kesildiği ifade edildi. Son araştırmalar incelendiğinde yabancı seslerin beyin aktivitesini artırdığı ve dinlenmeye engel olduğu açıklandı. Peki televizyon karşısında uyku neye sebep olur? İşte detaylar...

Televizyon karşısında uyuyan insanlara yönelik yeni bir araştırma ortaya konuldu. Avusturalya'da yapılan bir araştırma sonrası uyku esnasında beynin tehlike olarak algılaması sebebiyle yabancı seslere karşı tetikte olduğu ifade edildi. Televizyon karşısında yapılan uykunun bu sebeple tam olarak bir dinlenme sağlamadığı ortaya koyuldu. işte detaylar...

Televizyon Karşısında Uyumak Nelere Sebep Olur?

Avusturya'daki araştırmacılar, tanıdık ve tanıdık olmayan seslere tepki olarak uyuyan yetişkinlerin beyin aktivitelerine ölçüm yaptılar. Uykudayken tanıdık olmayan sesler duymak, uykunun ilk aşaması olan hızlı olmayan göz hareketi uykusu (NREM) sırasında insan beyninin 'ayarlamasına' sebep olduğu görüldü.

Yapılan Uyku Dinlendirmiyor

Gözlerimiz etrafımızdakilerden kapalı olsa dahi beyin biz uyurken çevreyi izlemeye devam eder ve uykuyu koruma ihtiyacı ile uyanma ihtiyacını dengeler. Bu durum uzun insan evrimi sürecine ve daha az tanıdık işitsel ipuçlarıyla karakterize edilen potansiyel tehlike karşısında hızla uyanma ihtiyacına kadar uzanmaktadır.

Yapılan çalışma değerlendirildiğinde, televizyondan gelen tanıdık olmayan seslerin, beyin daha yüksek alarmda olduğu için dinlendirici bir gece uykusunu engellediğini ifade ediyor.

Popüler İçerikler

Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
MasterChef'te Şef Mehmet Yalçınkaya'nın Yaptığı İmza Tabak Dalga Konusu Oldu!
Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ı Şehit Eden Katil, Adliyeye Çöp Poşeti ve Hayvan Taşıma Aracıyla Sevk Edildi