Araştırmacılar Koronavirüsü Atlatmış Kişilerin Tekrar Hastalık Kapması Durumunda Ne Olacağını Açıkladılar!

Araştırmacılara göre tedavi olduktan sonra koronavirüs testi pozitif çıkan bireyler, hastalığı yayamıyor ve hatta vücutları yeniden hasta olmalarına karşı antikor üretiyor.

Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi hastalığı atlattıktan sonra testleri pozitif çıkan 285 kişiyi inceleme altına aldı. Yapılan incelemelerde yeniden pozitif olarak sonuç veren bu hastaların devam eden herhangi bir enfeksiyon yaydığı bulunamadı ve onlardan toplanan virüs örnekleri kültür üzerinde yetiştirilemedi. Bu da hastaların ya bulaşıcı olmayan ya da ölü virüs parçacıklarını taşıdıklarının bir göstergesi olabilir.

Güney Kore'de ortaya çıkan bulgular ise Kovid-19'a yakalanıp sonrasında iyileşmiş olanların sosyal mesafe kurallarına uyduğu takdirde koronavirüsü yayma riski olmadığını göstermekte.

Bu duruma göre Güney Kore'deki sağlık otoriteleri bundan sonra hastalığı yenmiş olan bireyleri 'enfeksiyöz' olarak görmeyecek. Yani onların hastalığı yayma ihtimalini ele almayacak.

Geçen ay yapılan araştırma ise, koronavirüsün nükleik asidi için yapılan PCR testlerinin ölü ya da yaşayan virüs partiküllerini ayırt edemediğini ve bundan dolayı da bu kişilerin bulaşıcı kaldığına dair yanlış bir sonuç verdiğini gösterdi.

Bu araştırma ayrıca antikor testleri üzerindeki tartışmaya da yardımcı olabilir.

Uzmanlar, antikorların virüse karşı bir miktar koruma sağladığına inanıyorlar fakat henüz buna dair bir kanıtları yok. Herhangi bir bağışıklığın ne kadar sürebileceğini de bilmiyorlar.Ayrıca Singapur'da yapılan yeni bir araştırma, SARS'dan iyileşen hastaların ilk enfeksiyondan 9-17 yıl sonra 'önemli düzeyde nötralize edici antikorlara' sahip olduklarını gösterdi.

medRxiv'de yayınlanan bir makaleye göre bilim insanları çocuklarda görülen bir antijene karşı çıkan bu antikorun daha yüksek IgM seviyeleri olduğunu buldular.

Genç nüfusun Kovid-19'a karşı daha güçlü bir antikor üreticisi olma potansiyeline sahip olduğunu düşünülüyor.

Güney Kore hükûmeti ise bu bulguların bir sonucu olarak, insanların hastalıklarından kurtulduktan ve tecrit sürelerini tamamladıktan sonra işe veya okula dönmeden önce virüs için tekrar test yaptırıp negatif sonuç almalarına gerek kalmadığın belirtti.

Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Tüm Dünyanın Seferber Olduğu Pandemiye Karşı İsveç'in İzlediği Yol Tüm Dünyada Tartışmalara Sebep Oldu!
Korona Günlerinden Sonra Hepimizin Yaşaması Muhtemel Sosyal Fobinin 13 Belirtisi ve Başa Çıkma Yolları
Negatif Çıkan Korona Testleri Hakkında İngiltere'den Açıklama: Yüzde 30'u Yanlış Olabilir

Popüler İçerikler

'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
YORUMLAR
19.05.2020

Bugün, Çin'de tedavide çok kısa sürede iyileşme sağlayan bir ilaç geliştirildiğini okudum. Eğer doğru ise aşıdan önce o uygulanacak muhtemelen. Bir süreliğine koruyuculuk da sağlıyormuş. Tabii en iyi ihtimalle yıl sonu hazır olabilecek. Yine de aşıdan erken bir zaman...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ