Araştırma: Zafer Partisi Hangi Partiden Ne Kadar Oy Transfer Etti?

Sığınmacı ve göçmen karşıtı söylemleriyle öne çıkan Zafer Partisi'nin oy oranları ağustos ayıyla birlikte yüzde 2,2 seviyesinde. MetroPOLL Araştırma’nın anketine göre Zafer Partisi’ne en büyük geçiş CHP’li seçmenden.

Göçmen ve mülteci karşıtı politikalarıyla öne çıktı

Zafer Partisi, geçtiğimiz yıl ağustos ayında İYİ Parti’den ayrılan Ümit Özdağ tarafından kuruldu. Özdağ kuruluşla birlikte göçmen ve mülteci karşıtı söylemleri partinin odak noktasına aldı ve hem muhalefete hem de iktidara bu alanda oldukça sert eleştiriler getirdi.

Yıl başında 0,2 olan oylar yüzde 2'nin üzerine çıktı

MetroPOLL Araştırma’nın anketine göre Zafer Partisi’ne senenin başında yüzde 0,2 düzeyinde olan destek yüzde 2,2’ye çıktı.

Daha önce oy kullanmamış kişilerin de ilgisi yüksek

MetroPOLL aynı zamanda Zafer Partisi'ne oy vermeyi düşünen seçmenin 2018 seçimlerinde hangi partiye oy attığını da analiz etti. Buna göre Zafer Partisi'ne en büyük oy transferi CHP'den. Zafer Partisi’ne oy vereceğini söyleyen seçmenlerin yüzde 24,3’ü 2018 seçimlerinde CHP’ye oy vermiş. Destekçileri yüzde 21,6’sı daha bir önceki genel seçimlerde oy kullanmadığını belirtirken, yüzde 17,4’ü İYİ Parti’ye, yüzde 14,2’siyse AK Parti’ye oy verdiğini söylüyor. MHP’den geçişse yüzde 9,1'de.

MetroPOLL araştırmasından rakamlar

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
MetroPOLL Araştırma Son Seçim Anketini Açıkladı: AK Parti Yüzde 30'un Üstünde

Popüler İçerikler

Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
08.09.2022

bu adamın tek amacı 6lı masanın oylarını bölmek başka hiçbir amaca hizmet ettiğini düşünmüyorum. AKP tekrar iktidar olursa buna bir tane bakanlık veririler.

08.09.2022

O altılı masada akp eskileri yerine bu adam oturmalı bence..

11.09.2022

Zafer yakındır !

08.09.2022

Mansurdan sonraki en büyük balon🎈.Mültecileri göndericem sözleride sazan avıymış sadece.Başa geldiği gibi beklemeden sürgün eder gibi toplayıp göndericekmiş gibi konuşuyordu bu ve bunun destekçileri.Suriyeli bir kadınla konuşmasında suriyede gerekli ortamı oluşturup sizi göndericez diyor.E bunu Erdoğan zaten yapıyor,Suriyede tampon bölge oluşturulması,binlerce priket ev yapılması,yüzbinlerce suriyelinin yavas yavaş geri oralara yerleştirilmesi bunlar zaten oluyor.Tek vaadide boş yani.

TÜM YORUMLARI OKU (21)