Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Mahmut Bayazıt ile İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Doç. Dr. İlknur Özalp Türetgen tarafından gerçekleştirilen ‘COVID-19 Gölgesinde Evden Çalışma ve İş-Yaşam Dengesi’ araştırmasına göre, ilk defa koronavirüs pandemisinde evden çalışmasına rağmen, birçok kişi pandemi sornasında da evden çalışma modeline sıcak bakıyor. Araştırmaya göre iş yerine geri dönmek isteyenlerin büyük çoğunluğunu üst kademe yöneticiler, kıdemli çalışanlar ve erkekler oluşturuyor.
Hürriyet'ten Emre Eser'in haberine göre, insanların salgınla birlikte ani bir şekilde evden çalışma sistemine geçtiğini belirten Doç. Dr. Mahmut Bayazıt şunları söyledi:
“Çalışanlar bu süreçte ev ve iş arasında kısılıp kaldı. Araştırmada gördüğümüz en net sonuçlardan biri kadınların bu süreçte erkeklerden çok daha fazla zorlandığı oldu. Özellikle evde eğlendirilmesi gereken bir çocuk varsa işler çok zorlaşıyor. Çocuk yoksa çalışanlar daha rahat”
eğer ev ortamı rahatsa, ne biliyim küçük çocuk, kaynana, sorunlu bir eş vs yoksa evde çalışmak en iyisi. yöneticiler tabi ofise gitmek ister. hem patrona yalakalık için hem de arabalarına atlayıp gidiyolar. ver onları toplu taşımaya bak nasıl fikirleri değişir. ben ofise giderken 1.5'tan toplam günde 3 saatim yolda geçiyor. bu hiç de az bir zaman değil. şimdi evdeyken o kaybettiğim zaman bana ait. ayrıca ofiste dikkat dağıtacak milyon tane olay var. normalde 3 saatte yaptığım işi evde 1-2 saate bitirebiliyorum.
Evde daha rahat çalışıyorum, Sonuçta iş yerinde yaptığım işin aynısını evde de yapıyorum, Ve dafa fazla verimli çalışıyorum
Yöneticiler ego'sunu tatmin edecek hareketler sergileyemedikleri için, çalışanlar da yöneticilerin ego'larından bıktıkları için....