Romanya'da Savaş Uçağı ile Onu Arayan Askeri Helikopter Düştü: 7 Ölü

Romanya'ya ait MiG-21 tipi savaş uçağının Karadeniz üzerinde radardan kaybolduğu açıklandı. Uçakla ilgili arama çalışması için gönderilen helikopterin düşmesi sonucunda ise yedi kişi yaşamını yitirdi.

Romanya basını, MiG-21 savaş uçağının radardan kaybolduğunu aktardı. 

G4Media'nın haberine göre, uçağı aramaya giden helikopterle de iletişim kesildi.

Reuters: Arama çalışmasına giden helikopterin düşmesi sonucu 7 kişi yaşamını yitirdi

Radardan kaybolan uçağı bulmak için gönderilen IAR-330 Puma tipi helikopterin düşmesi sonucunda 7 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Düşen helikopterin enkazından gelen görüntüler...

Uçağın enkazına ulaşıldı

Romanya Savunma Bakanlığı, Romanya'ya ait MIG-21 savaş uçağının düşmesinin ardından enkazını aramaya çıkan ve aynı bölgede düşen IAR-330 Puma helikopterinin enkazına ulaşıldığını açıkladı.

Romanya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Constantin Spanu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Dobruca üzerinde hava devriye görevi yürütürken radardan kaybolan, Romanya'ya ait MIG-21 savaş uçağının saat 20.03'te kontrol kulesiyle telsiz bağlantısını kaybettiğini belirtti.

Sözcü Spanu, MIG-21 savaş uçağının düşmesinin ardından, uçağın enkazını saat 20.21'de aramaya çıkan IAR-330 Puma helikopterinin de aynı bölgede saat 20.44'te kontrol kulesiyle telsiz bağlantısını kaybettiğini duyurdu.

MIG-21 savaş uçağının pilotunu arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Spanu, pilotun durumu hakkında ayrıntılı bilgilerinin olmadığı, helikopterde bulunan 7 askerin hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı.

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
İstanbul Fikirtepe’deki Kentsel Dönüşüm Binaları Tepki Toplamaya Devam Ediyor
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
YORUMLAR
02.03.2022

Abi neler oluyor ya nasıl bir devirde yaşıyoruz ben anlamadım ki. 2. Dünya savaşı gibi mi yapmaya çalışıyorsunuz. Düşen uçağı bahane üretip savaşa mı başlayacaksınız!

02.03.2022

24 yaşındayım, yaşadığım şeylere bak Askeri darbe Pandemi 3. Dünya savaşı

02.03.2022

Elektromanyetik dalga gönderen silahların olduğunu ve uçakların elektronik aksamlarında kısa devreye yol açarak uçağı düşürebildiğini duymuştum mig denilen uçak rus yapimi hatta babalayka diye bilinir kodları ve teknolojisi rusların ürettiği bir uçak düşen helikopterde romanya yapimi eski bir helikopter ayni sebeple düşmüştür buyük bir ihtimal rusya radar karıştırması ve elekronik harp tekniği ile düşürdü ama bu ortaya çikmaz

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ