Araf Ne Demek? TDK'ya Göre Araf Kelimesinin Anlamı Nedir?

Gün içerisinde sözlü veya yazılı olarak birçok kelime kullanıyoruz. Kullandığımız kelimelerden birçoğu alışık olduğumuz kelimeler arasında yer alırken bir kısmı da duymaya pek alışık olmadığımız kelimeler arasında yer alıyor. Bu kelimelerden biri de araf kelimesi. Peki araf anlamı nedir? Arafta kalmak ne demek? İşte Türk Dil Kurumu araf kelimesi anlamı...

Araf Ne Demek?

Gün içerisinde konuştuğumuz kelimelerden bazılarını sözlük anlamı dışında da kullanabiliyoruz. Örneğin araf kelimesi sözlük anlamı dışında kullandığımız kelimelerden sadece bir tanesi. Birçok kişi araf kelimesini boşlukta kalmak, yol bulamamak, ne yapacağını bilememek anlamında kullanıyor. Fakat araf kelimesinin sözlük anlamı kullandığımıza yakın olsa da tam olarak aynı anlamı yansıtmıyor. Araf kelimesi ayrıca İslam'ın kutsal kitabı olan Kuran-ı Kerim'de de yer almaktadır ve burada bir mekan olarak belirtilmektedir. Günah ve sevapları eşit olan kişilerin gideceği ahiret yerlerinden biri olan araf Arapça kökenli bir kelime olarak bilinmektedir.

TDK Araf Kelimesinin Anlamı

İnternet üzerinden pek çok bilgi kirliliği bulunmaktadır. Bu yüzden doğru bilgiye ulaşmak için daha çok konuyla alakalı resmi web siteleri tercih edilmektedir. Bilinmeyen kelimelerin sözlük anlamlarını öğrenmek için tercih edilen sitelerden biri de Türk Dil Kurumu olarak karşımıza çıkıyor. Bizde anlamı merak edilen kelimeleri TDK'nın sözlüğünden sizler için derliyoruz. Neredeyse tüm kelimelerin anlamlarını örneklerle açıklayan TDK'da en çok artılan kelimelerden biri de araf kelimesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki araf kelimesi anlamı nedir? Dilimize Arapça'dan geçen araf kelimesinin TDK anlamı şu şekilde;

'İslam inancına göre cennet ile cehennem arasında bir yer.'

Arafta Kalmak Ne Demek?

İslam inancına göre 'cennet ve cehennem arasında kalan bir yer' veya 'iyiler ve kötüler sınıfına sokulmayan' olarak bilinen araf kelimesi günümüzde benzer olsa da farklı anlamda da kullanılmaktadır.

Arafta kalmak olarak söylenen deyim iki olay, iki kişi veya iki nesne arasında kalmak anlamında kullanılmaktadır. Kişi ne tercih yapacağını bilemediğinde, iki seçenek arasında kaldığında, boşlukta olduğunu düşündüğünde 'Arafta kaldım' diyebilmektedir.

Popüler İçerikler

"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler
Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
TikTok Fenomenleri Çağla ve Cansu Arasında ‘Erkek’ Kavgası Çıktı: Cansu, Çağla’yı Silahla Vurdu