Aradığını Asla Bulamayanlar! İşte Çalışma Alanınızı Daha Düzenli ve Temiz Tutmak İçin Öneriler!

İster evde ister ofiste. Nerede çalışıyor olursanız olun, uzun saatler çalışma ortamında bulunanların ortak derdi dağınıklık ve temizlik. Yoğun tempoda çalışanlar, üstelik bir türlü çalışma alanında tertibi sağlayamamış olanlar dikkat! Bu yazı sizin için. Çalışma alanları, özellikle masalar insanların kişiliği hakkında ipucu veriyor. İyi bir imaj elbette önemli ama sizin o çalışma alanında ne hissettiğiniz çok daha kıymetli. Düzenli ve temiz bir çalışma alanı, her şeyden önce verimliliği artıran bir etken. Gelin, çalışma alanınızı nasıl düzenli ve temiz tutabileceğinize birlikte bakalım.

İhtiyaçlarınıza cevap veren bir masa her şeydir!

Fiziki özellikleriniz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda seçeceğiniz masanın büyüklüğü ve yüksekliği oldukça önemli. Zamanınızın çoğunun masada geçtiğini düşünürsek bilgisayarı konumlandıracağınız ve kabarık dosyaları rahatlıkla okuyabileceğiniz geniş bir masa, üretkenliğinizi artıracak en temel unsurlardan biri. Masa genişledikçe dağınık çalışma ihtimalinizin yükseleceği ise bir gerçek. Sizin için önerebileceğimiz etkili bir yöntem var, 'İşin varsa kullan, işin bittiyse kaldır!' Bu, çalışma alanınızı ferah tutmak için uygulayabileceğiniz en basit yöntem. Kullandığınız eşyaların sabit bir yerinin olması, düzeni sağlamak adına olmazsa olmaz bir detay. Her kullanımdan sonra eşyaların yerli yerine konması, karmaşanın büyük oranda önüne geçer. Düzen kadar temizlik de önemli bir konu. Karmaşık alanlar, temizlik anında size hem zaman kaybettirir hem sizi zarara uğratabilir. Düzenli bir alan, her zaman daha kolay temizlenir. Günün sonunda masanızı nemli bir bezle silerek gönül rahatlığıyla istirahate çekilebilirsiniz.

İşlevsel bir kitaplık veya raf iyi bir kurtarıcı olabilir.

Masa üstündeki dağınıklığı toplamak için kurtarıcı bir seçenek olan kitaplıklardan yardım alabilirsiniz. Kitaplık koyacak yeri olmayanlar bunun yerine duvar raflarını tercih edebilir. Kitaplığınızda kağıt yığınlarını depolamak için kalın dosyalarla isme ya da konuya göre istifleme yapabilir, sürekli karmaşa yaşamaktan kurtulabilirsiniz.

Düzen gerektiren başka bir alan: Çekmeceler!

En az masalar kadar dağılan ve düzen gerektiren bir başka alan da çekmeceler. Çekmecelerinizi bölmek ve böldüğünüzde o alanla ilgili eşyalarla depolamak, olası bir karmaşanın önüne geçerek zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Plastik çekmece düzenleyici ya da plastik çekmece kutuları, sizi dağınıklıktan kurtaracak parçalardan birkaçı. Bu parçalarla çekmeceleri düzenli tutmak, onları birkaç dakika içinde temizlemenize de yardımcı olur.

Kablo yığınları dağınıklığa davetiye çıkarır.

Kullandığımız elektronik aletler, bilgisayarlar, aydınlatmalar; kablo yığınları anlamına geliyor. Bu da dağınık bir ortama davetiye çıkarıyor. Satın alacağınız kablo düzenleyicilerle hem kabloları toparlayabilir hem estetik bir görünüm yakalayabilirsiniz. Kablo düzenleyicilere bir diğer alternatif ise plastik kelepçeler. Yığından kurtulmak için plastik kelepçeler, kısa vadede iyi bir seçenek olabilir. Ayrıca kablolar, daha çok yerle temas ettikleri için en çok tozlanan eşyaların başında geliyor. Bu tarz kablo düzenleyiciler kullanmak, birkaç saniye içinde temizlemenize de imkan sağlıyor.

Masada durmaz, kaldırmaya gelmez ıvır zıvırlar için sepetler!

Bazı ıvır zıvır malzemeler vardır ki masada durmaz, çekmeceye atılmaz ama yakınlarda bulunması gerekir. Böyle durumlarda en iyi alternatifler ise kutular veya sepetler. Bu sepetleri kitaplığınıza uygun ebatlarda seçerseniz hem kitaplıkta depolama yapmanız kolaylaşır hem estetik bir görünüm elde edersiniz. Bu sebeple sepet veya kutular, çalışma alanı düzeni için demirbaşlar listesine mutlaka eklenmesi gereken ürünler!

İşi bitmiş dosya ve notlar karmaşa yaratır.

İşinize yaramayan dosyalar, zamanı geçmiş garanti belgeleri, işinize yaramayacak faturalar, seneler boyunca bakmadığınız notlar, kullanmadığınız ve kullanmayı düşünmediğiniz kitaplar gibi miadı dolmuş eşyalar; çalışma alanınızı boğar. Bu fazlalıklar ise zihninize yük olur. O yüzden artık kullanmadığınız ve kullanmayı düşünmediğiniz, çalışma alanınızda yer işgal etmekten başka işe yaramayan eşyaları belli aralıklarla elden çıkarmayı ihmal etmeyin. 'Ferah alan, ferah zihin!' kuralını hiçbir zaman unutmayın.

Evinizde Stresten Uzak Yaşamak Renk Uyumuyla Mümkün: Ev Dekorasyonunda Renk Teorisi ve 60-30-10 Kuralı
Yeni Bir Mutfak: Düşük Bütçeyle Mutfağınızı Yenilemek İçin Dolap ve Fayans Boyama Rehberi
Tembelliğin Esaretinden Kurtulun: Sizi Harekete Geçirecek Harika Öneriler
Uykuya Dalmakta Zorluk Çekenler Buraya: Uyumanızı Kolaylaştıracak Basit ve Etkili Yöntemler

Popüler İçerikler

Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti
Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!