Araç Alacaklar Dikkat! OSD Başkanı 'Otomobil Fiyatları Artacak mı?' Sorusuna Yanıt Verdi

Bir süredir durağan bir seyir izleyen araç fiyatlarıyla ilgili, Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Cengiz Eroldu açıklamalarda bulundu. 'Otomobil fiyatlarına zam gelecek mi?' sorusunu yanıtlayan Eroldu, 'Enflasyon ve kur artışları fiyatlara yansıyacaktır' ifadelerini kullandı.

Dünya genelinde Covid-19 salgınının başlaması sonrası gerileyen otomobil üretimi 0 km araç piyasasında belirsizliğe neden olmuş, bu durum dünyada ve ülkemizde otomobil fiyatlarını yukarıya çekmişti.

2022 yılı itibariyle kalkan Covid-19 önlemleri sonrası toparlanmaya başlayan otomotiv piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Cengiz Eroldu, sektörün 2023 yılında 1 milyar 340 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiğini söyleyerek, 'Bu da son yılların en yüksek rakamı oldu' ifadelerini kullandı.

Otomotiv sektörü ana firmalarının salgın öncesi seviyelere yükseldiğini belirten Eroldu kapasite kullanımında da geçtiğimiz yıl iyileşme görüldüğünü söyledi.

Otomobil fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği yönündeki soruları yanıtlayan Eroldu, ocak ayı itibariyle enflasyon ve kur artışlarının fiyatlara yansıdığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: 'Enflasyonda hem yerleşmiş bir enflasyon var hem de aylık 3-4 temposunda bir enflasyon var. Fiyatlara yansıdığını göreceğiz zaten. Ocak ayında da benim gördüğüm, yüzde 2 ile yüzde 4 arasında en azından görebildiğim markalarda fiyat artışları var. Enflasyon ve kur artışları fiyatlara yansıyacaktır. Ama kaçınılmaz bir şey yani bu. Bazen fiyat indirimleri de olduğunu görebiliyorsunuz.'

İlginizi çekebilir 👇

2023 Yılında Türkiye'de En Çok Satılan Otomobil Modelleri Belli Oldu: Zirve Değişmedi
Honda, Tasarımıyla Dikkat Çeken İki Yeni Elektrikli Otomobil Konspetini Tanıttı!
Toyota Devrim Niteliğindeki Suyla Çalışan Araba Modelinin Üretimine Başladı
Bilim Kurgu Filmleri Gerçek Oldu: Çinliler Seri Üretime Geçecek İlk Uçan Araba Modelini Tanıttı!

Popüler İçerikler

Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
YORUMLAR
15.01.2024

Nasıl bir simülasyonun içerisinde yaşıyoruz biz arkadaşlar ?

En güncel otomobil fiyatları, otomobil kampanyaları ve fiyat değişim grafikleri otofiyatlar.com adresinde

15.01.2024

Araba fiyatlarinin en buyuk artma sebebi akpnin ötv zammi ve paramizi pul etmesinden kaynakli..dünyada chip krizi yuzunden fiyatlar sisti diyen herkes aptaldir..yurt disinda artan bisi yok..türkiye tam bir kaos..her gecen gun euro dolar artiyor..arabalar euro ve dolar ile geliyor..dolar euro arttikca ki daha da articak araba fiyatlari ucucak birkac seneye..ama gelde bunu mal %52 oy verenlere anlat..onlara göre dis güçler yuzunden

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ