Türkiye'de arabesk müzik neden bu kadar çok seviliyor?
Türkiye'de arabesk müzik neden bu kadar çok seviliyor?
Mustafa Avcı basitçe 'Arabesk, duygulara hitap eden bir müzik' diye özetliyor. Duygulara hitap ettiği kadar birçok müzikten de beslendiğini dile getiren Avcı, örnek olarak Arap müziğini, çiftetelliyi, Türk halk müziğini, sanat müziğini, Hint ve Batı müziklerini gösteriyor. Aynı zamanda artık çok farklı kültür gruplarından gelen insanların arabesk müziği dinlediğini ekliyor.
Rock müzik altyapısını kullanan İstanbul Arabesque Project müzisyenlerinden Serkan Öngel, 'Bir İbrahim Tatlıses'in Elvis Presley olduğunu hayal ederdim ya da bir Müslüm Gürses'in ya da Neşet Ertaş'ın Jimi Hendrix'ten hiçbir farklı olmadığını düşünüyorum' diyor. Barbaros Akbulut ise 'Bizi sabahtan akşama kadar oturup Azer Bülbül dinleyen insanlar zannediyorlar ama biz Amerikan rock'la, İngiliz rock'la, klasik müzikle, caz müzikle çok barışık insanlarız' diyor.
kötü kaderden doğan karamsar müziği. gözümden retina yırtılması ameliyatından sonra evde her şey bitti modunda çaresizlikle yatarken bilgisayarımda ilk dinlemeye başladığım müzik türüydü. daha sonra türk sanat müziği, biraz iyileşince pop müzik, ayağa kalkınca rock, kendimi iyi hissedince de metal müziğe geçmiştim.
Arkadaş 2001 doğumluyum çocukluğumdan beri arabesk dinliyorum diyor, diyebiliyor. 2001 lisin kardeşim sen hangi cocukluktan bahsetiyorsun ne ara arabesk kafasına girdin.