Onedio Logo

Araba Alacak Olanlar Dikkat! Şarj Edilebilir Hibrit Otomobillere ÖTV İndirimi Geldi

Kapak Görseli

Kamu sektöründe tasarrufu yükseltme hedefiyle oluşturulan yasa düzenlemesi, Resmi Gazete'de yayınlandı. Yeni düzenlemeye göre, 70 kilometreden fazla menzili olan şarj edilebilir hibrit otomobillere Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi uygulanacak. 

İşte bu konuda bilmeniz gereken tüm ayrıntılar...

Uzun zamandır şarj edilebilir hibrit araçlara gelmesi beklenen Özel Tüketim Vergisi indirimi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Uzun zamandır şarj edilebilir hibrit araçlara gelmesi beklenen Özel Tüketim Vergisi indirimi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Görseli

Milliyet'te yer alan habere göre; Araç dışından şarj edilebilen 70 kilometrenin üzerinde menzile sahip hibrit araçlara Özel Tüketim Vergisi teşviği sağlanacak.

Milliyet'te yer alan habere göre; Araç dışından şarj edilebilen 70 kilometrenin üzerinde menzile sahip hibrit araçlara Özel Tüketim Vergisi teşviği sağlanacak. Görseli

-Motor silindir hacmi 1600 cm3’ü geçmeyen, ÖTV matrahı 1.350.000TL’yi aşmayanlar yüzde 30 ÖTV

-Motor silindir hacmi 1600 cm3’ü geçmeyen, ÖTV matrahı 1.350.000TL’yi aşanlar yüzde 60 ÖTV

-Motor silindir hacmi 1600 cm3’ü geçen fakat 1800 cm3’ü geçmeyen ve ÖTV matrahı 1.350.000 TL’yi aşmayanlar modellerden yüzde 70 ÖTV alınacak.

Tüm Plug-in Hybrid araçlar şartları karşılamıyor. BYD Seal U DM-i yüzde 30 ÖTV, BMW X1 xDrive30e, DS-9 OPERA E-TENSE 250 modelleri ise yüzde 60 ÖTV dilimine tabi olacak. Bu araçların eski ÖTV oranları yüzde 80'di.

BYD Seal U DM-i'nin liste fiyatı belli olmadığı için hesaplama yapılamasa da en çok indirimi BYD'nin alacağı belli oluyor.

Türkiye'ye dev yatırımı duyuran BYD'nin ilan sitelerinde sıfır kilometre olanlarının 2 milyon 150 bin liradan satışa çıkıyor. Bayilerin de bu fiyatı vereceği örneğiyle yola çıkılırsa yeni fiyatının 1 milyon 320 bin lira civarlarında gerçekleşmesi bekleniyor.

Araç Sahiplerinin Dikkatine! Motorine Zam Bekleniyordu Akaryakıta İndirim Geldi

Popüler İçerikler

Kodlamasını Yaptıkları Robot Kontrolden Çıkıp Kendilerine Saldırdı
Kodlamasını Yaptıkları Robot Kontrolden Çıkıp Kendilerine Saldırdı
Garanti Bankası’ndan Erişim Sorunu Açıklaması: Tüm Şubelerimiz Bu Gece 12’ye Kadar Açık Olacak
Garanti Bankası’ndan Erişim Sorunu Açıklaması: Tüm Şubelerimiz Bu Gece 12’ye Kadar Açık Olacak
Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Gazeteci Emin Pazarcı’dan Çirkin İfadeler!
Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Gazeteci Emin Pazarcı’dan Çirkin İfadeler!
YORUMLAR
26.07.2024

bYD sağlam para yedirmistir pazara girebilmek için ki sadece onu kapsamis

26.07.2024

Hayır BYD daha ucuza üretebiliyor o kadar. Çok agresif bir politika izliyorlar bütün dünyada

Yine bir araba fiyatini devlete vergi olarak veriyoruz ki bazi domuzlar monacoda istakoz yiyip eniklerine gemicikler alabilsin!!!!

26.07.2024

utanmadan bı de müjde diye başlık atmış 😂😂

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ