Apple Watch – Microsoft Band Karşılaştırması

Apple Watch ve Microsoft Band akıllı saatlerini, çeşitli yönlerden sizin için karşılaştırıp inceliyoruz.

Donanım yönünden karşılaştırma

Bildiğiniz üzere kalp ritmi ölçme özelliği neredeyse tüm akıllı saatlere var fakat Microsoft Band ve Apple Watch’da bu özelliğin ilginç biçimde sunulması dikkat çekiyor. Öte yandan Microsoft Band’a daha çok sensör sıkıştırıldığı için toplayacağı veriler Apple Watch’a göre daha çok olacağı yönünde görülüyor.

Apple Watch kalp ritmi özelliğinde özel üretim sensörden yararlanıyor ve indrared/görünür LED’lerden faydalanıyor. Microsoft Band ise bunu 7/24 isabetli kalp ritmi izleyebilen gelenek haline gelmiş optik sensör ile sağlıyor. Bunlar ne demek oluyor? Apple’ın saatinde bu işlevi elle etkinleştirmek gerekiyor ancak diğer Apple tarafından kalp ritminizi canlı olarak paylaşabilmek de güzel bir jest.

Uyumluluk yönünden karşılaştırma

Cihazlar kendi ilgilileriyle şu şekilde uyumlu olacak; Apple Watch sadece iPhone 5 ve üzeri cihazlarda çalışacak.

Microsoft Band ise Android ve Windows’un Windows Phone’lu cihazlarında çalışacağı garantisi veriyor. Yapmanız gereken sadece ilgili uygulama mağazasından Health uygulamasını indirmek.

Ekran yönünden karşılaştırma

Microsoft Band, 1.4 inçlik TFT dokunmatik ekran(320×106) kullanırken Apple Watch Sport ve 18 ayar altın modelleri sunarak iki farklı ekran boyutuyla sunulacak ancak şu an sadece ekran yükseklikleri biliniyor: 38mm ve 42mm.

Pil Ömrü yönünden karşılaştırma

Microsoft normal bir kullanımda 48 saat pil ömrü olacağını söylerken saatin 1.5 saatte tamamen şarj olduğunu belirtmekte.

Apple’ın saatinin MagSafe teknolojisi ile şarj olacağı söylenirken pil ömrünün bir güne yetmesi şu anlık zorlanıyor fakat 2015’te çıkacak olan Apple Watch için bu durumun iyileştirilmesi hedefleniyor.

Uygulamalar Yönünden Karşılaştırma

Microsoft Band RunKeeper, Gold’s Gym, My FitnessPal ve Sturbucks gibi üçüncü parti uygulamlarla uyumlu olacak ve bunun yanında en önemli etkileşim aracı olarak Android, iOS ve Windows Phone’da kullanılabilen Microsoft Health uygulaması olacak. Ayrıca kullanıcılar verilerini HealthVault uygulaması ile paylaşabilecekler.

Apple Watch ise onunla beraber gelen Activity Monitor uygulamasını kullanacak. Workout uygulaması mesafe, hız ve yaktığınız kalorileri gerçek zamanlı olarak gösterirken Activity Monitor’de üç tane grafiksel halka bulunacak. Move halkası yaktığınız kalori sayısını, Exercise halkası kaç dakika etkin olduğunuzu ve Stand halkası kaç dakika ayakta durduğunuzu gösterecek.

Çıkış tarihi ve fiyat yönünden karşılaştırma

2015’te piyasaya sürülecek olan Apple Watch’ın fiyatları 349 dolardan başlayacak iken Microsoft Band şu an sadece ABD’deki Microsoft Store’da 199 dolara satılıyor.

Etiketler: apple, apple watch, apple watch fiyatı, apple watch microsoft band incelemesi, apple watch microsoft band karşılaştırması, apple watch özellikleri, microsoft, microsoft band, microsoft band apple watch incelemesi, microsoft band apple watch karşılaştırması, microsoft band fiyatı, microsoft band özellikleri

Çakma diplomat, asi elektro gitarist ve sıkı bir teknoloji tutkunu. Bazen sadece oyunlar ve hayallerde yaşamak isteyen kişi.

iPhone 6 Plus, iPhone 6'ya oranla neredeyse yok satıyor.

Teknoloji devi LG, dünyanın en ince çerçeveli telefon ekranı ile adeta büyülüyor.

Samsung'un resmi olarak tanıttığı bu iki modelde metal tasarım oldukça dikkat çekiyor.

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!