Apple Türkiye Mağazası Nisan'da Açılıyor!

Beraberindeki heyetle birlikte Apple CEO’su Tim Cook, bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede paylaşılan bilgileri de resmi Türkiye mağazası ile ilgiliydi. Resmi Apple mağazası, Nisan’da açılıyor.

İstanbul’da açılacak olan Apple mağazasının eşsiz bir mağaza olacağını belirten Tim Cook, mağazanın Nisan ayında açılacağını, Türkiye’ye önem verdiklerini ve Fatih Projesi gibi birçok konuyla yakından ilgilendiklerini belirtti. Paylaşılan bilgiler sadece mağaza ile sınırlı değil.

Eğitime ve yazılıma çok önem verdiklerini belirten Tim Cook, Türkiye’deki kayıtlı iOS uygulama geliştirici sayısının 70 bin olduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise Apple’ın Türkiye’ye daha çok önem vermesi gerektiğini ve Apple’ın Türkiye’de olmasının Türkiye için önem taşıdığını ifade etti.

Bir süre önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Apple’ın Kaliforniya’daki merkezini ziyaret etmişti ve Türkçe klavye konusunu gündeme getirmişti. Gül, bugün gerçekleşecek görüşmede Apple’ın bu talebe karşılık vermesinden ve sorunu çözmesinden dolayı Apple’a teşekkür etti. Aynı zamanda Abdullah Gül, Apple’ın Türkçe klavye konusunda gösterdiği hassasiyeti Siri için de göstermesini beklediğini, Siri uygulamasının Türkçeleştirilmesinden memnuniyet duyacaklarını söyledi.

WeBeyn

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Galatasaray'da Mauro Icardi Oynamadığı Derbiye Damga Vurmayı Başardı
Sima Tarkan'ın İtalya Düğününün Şık ve Rüküşlerini Sizin Oylarınızla Seçiyoruz!