Apple McLaren'i Satın mı Alıyor?

İngiliz Financial Times gazetesinin haberine göre Apple, İngiliz otomotiv devi McLaren Teknoloji Grubunu satın almak için görüşmelere başladı.

İngiliz Financial Times gazetesinin haberine göre iki yıldır sürücüsüz elektrikli otomobil teknolojileri üzerine çalışan Apple, Formula 1’de de yarışan İngiliz McLaren şirketini satın almak için görüşmelere başladı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

McLaren; otomotiv mühendisliğinden araç içi bilgisayar sistemlerine, karbon fiber ve alüminyum teknolojilerine kadar birçok farklı alanda uzmanlığı sahip.

Apple’ın kendi otomobilini üretme planlarının yayıldığı son zamanlarda bu tarz haberler ile iddialar iyi güçlenmeye başladı.

'Elektrikli araç projesini hızlandıracak'

Anadolu Ajansı'nın haberine göre otomotiv sektörü uzmanları arasında Apple’ın McLaren Teknoloji Grubunu satın alması halinde şirketin son iki yıldır büyük gizlilikle yürüttüğü elektrikli araç projesini de hızlandırabileceği düşünülüyor.

Bir McLaren yetkilisi yalanladı, iddianın sahibi ise 'haberinin arkasında'

LOG'un aktardığı habere göre McLaren cephesinden ise bu habere yalanlama geldi. 

Markanın üst düzey bir yöneticisi, yaptığı açıklamada bu iddiaların tamamen söylentiden ibaret olduğunu ve böyle bir görüşmenin gerçekleşmediğinin şiddetle altını çizdi. Şirket üzerindeki hisselerin bir kısmına sahip Bahreyn merkezli yatırımcı Mumtalak‘ın hisselerini satmak adına bir girişimde bulunabileceğini belirten yetkili bunun yönetim kurulunun bilgisi dahilinde olmadığını ve hisseleri tamamını kapsamadığını belirtti. Şirketin teknoloji Ar-Ge bölümü ve Formula 1 teknolojilerinin hisseleri halen MClaren’da bulunuyor.

Mclaren’dan gelen yalanlamaya rağmen iddianın sahibi olan gazeteci Tim Bradshaw, haberinin arkasında olduğunu açıkladı.

Popüler İçerikler

Fenerbahçe'nin İptal Edilen Golünün Ardından Mourinho'dan İlginç Bir Tepki Geldi
Ediz Ün İstifa Etti: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün İstifasını İstemişti
Ünlü Gazeteci Güneri Cıvaoğlu Yaşamını Yitirdi
YORUMLAR

macbook hesabı maclaren olur artık

geleceğe yatırım :) uçan araba yapıcaklar amk

Pasif Kullanıcı
22.09.2016

Cevap: Hayır. Mclaren yalanladı çoktan. “We can confirm that McLaren is not in discussion with Apple in respect of any potential investment,”

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ