Apple, Macbook Air'ı Yenileyebilir

Apple'ın önümüzdeki ay dizüstü çözümü Macbook Air cihazını yenileyeceği raporlandı. Peki, yeni Macbook Air modellerinde ne gibi değişiklikler olacak?

Apple, geçtiğimiz yıl dizüstü çözümü Macbook Air'ı Haswell mimarisine dayalı dördüncü nesil Intel işlemciler ile güncellemişti. İşlemcinin yanında Macbook Air'ların pil performansı da artırılmış ve kullanıcılara 11 inç modelinde 9 saate kadar, 13 inç modelinde ise 12 saate kadar kesintisiz kullanım sunmaya başlanmıştı.

Yaklaşık olarak 286 gündür donanımsal olarak yenilenmeyen Macbook Air için Apple'ın ne zaman hamle yapacağı merak edilmeye başlanmıştı. Bugün bu konuyla ilgili ilk rapor Çek kaynaklı Apple söylenti sitesi letemsvetemapplem.eu'dan geldi.

Raporlara göre Apple, Macbook Air'ı bu ay içerisinde yenileyecek. Ancak bu yenilik yine donanımsal bazlı olacak.

Retina ekranlı MBA başka bahara kalabilir

Bir önceki yükseltmeye göre daha küçük çaplı olması beklenen bu güncellemenin RAM, depolama alanı ve işlemciyi kapsayacağı öngörülüyor. Apple'ın mevcut MBA'ları yükseltmeye yöneltmesi Retina ekranlı Macbook Air beklentilerini bir anda rafa kaldıracak gibi.

MBA cephesindeki durumu kısaca değerlendirmek gerekirse; Apple şu an MBA'ları incelik ve pil performansı ile öne çıkartıyor. Retina ekran işin içine girince pil performansı ister istemez düşecektir. Retina ekranlı Macbook Air için birkaç yıl daha beklenmesi gerektiğini düşünüyoruz.

ShiftDenete.Net

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi