Apple iPhone Şarj Girişi İçin Lightning'den Vazgeçmek Zorunda Kalacak

Apple’ın iPhone ve iPad modellerinde yaklaşık 10 yıldır kullandığı Lightning girişi yolun sonuna gelmiş olabilir. iPhone 5 ile hayatımıza giren Lightning girişinin USB Type C’ye dönüşmesi bekleniyor. USB-C bağlantı çözümü Apple tarafından MacBook ve iPad modellerinde kullanılmaya başlanmıştı.

2012 Eylül ayında düzenlenen Apple etkinlinde tanıtılan iPhone 5 ilk Lightning girişli modeldi.

Apple’ın 10 yıldır tanıttığı tüm iPhone modelleri ve son yıllar hariç tüm iPad modelleri Lightning girişiyle şarj oluyordu. Ancak sektörün ve yeni teknolojinin gereği bu Lightning bağlantı noktası çözümü artık tarih olabilir.

Apple farkını belli etmek için USB-C’ye ayak diriyordu.

Tüm ekosistemi Lightning bağlantı noktasıyla olduğu için buradan dönüş yapmak biraz güç olabilir. Geçtiğimiz yıllarda bu konuyla ilgili birçok haber gündeme gelmişti. Apple’ın artık USB-C’ye geçiş yapacağı sürekli teknoloji dünyasında konuşulan konulardan birisi.

Android ekosistemi USB-C konusunda tek çatı altında birleşmişti. Avrupa Birliği, Apple’a uyarıda bulundu.

Android üreticilerinin tamamı şarj ve veri aktarımı konusunda son 4-5 yıldır USB-C bağlantı noktasını kullanıyor. Hal böyle olunca Apple’a da kullanıcılar tarafından baskılar artmaya başladı. Çünkü Android’den iPhone’a geçiş yapan bir kullanıcı şarj aletini de değiştirmek zorunda kalıyordu. Hatta Avrupa Birliği'nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliğinde satılacak olan akıllı telefon, tablet ve kulaklık gibi ürünlerde Type-C bağlantı noktasının standart olmasını istiyor. Tabii ki bu durum, iPhone modellerini de kapsıyor. Bu teklifin geçmesi durumunda ise Apple'ın Avrupa Birliği için cihazlarını uyumlu hale getirmek için 2024 yılına kadar vakti bulunuyor.

İlginizi çekebilir:

iPhone Kullanıcılarının Yıllardır Alıştığı Özellik Sonunda Android da Cihazlara Geliyor
Instagram’ın YouTube’a Rakip Olmak İçin Geliştirdiği Uygulamanın Fişi Çekildi

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!