Apple, En Çok Beklenen AR Kulaklıklarını Tanıtacak

10 yıllık araştırma buna değdi: Apple'ın yüz çalışanı, Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Sanal Gerçeklik (VR) üzerine odaklanan gizli bir araştırma birimi üzerinde çalışıyor. Analist Ming-Chi Kuo'nun raporları, önümüzdeki on yıl içinde Apple'ın AR'yi destekleyen en az bir milyar cihaz satması gerektiğini öne sürdü.

Apple için 2022'ye iyi bir başlangıç olabilir.

Cupertino devi, AR ve VR kulaklıklarının tanıtımını henüz onaylamadı. Ancak Macrumors tarafından sağlanan ayrıntılar , Kuo'nun tahminine göre Apple'ın yeni güçlü kulaklıkları piyasaya sürme planını açıklayacağı zamanın 2022'nin dördüncü çeyreği olacağını gösteriyor.

Söylentilere göre AR kulaklığının özelliklerini Mac'inkilere benzetmek için yüksek olasılıklar var. Ek olarak, geniş bir uygulama yelpazesini bağımsız olarak destekleme kabiliyetine sahiptir. Çalıştırmak için bir Mac veya iPhone desteğine ihtiyaç duymaz.

Kuo'nun Apple'ın AR kulaklığına güç sağlamak için iki çipin kullanılabileceğini söylediği bildiriliyor: geçen yılki Mac M1'e benzeyen güçlü ve sensörleri yönetmek için diğeri. İki Sony 4k mikro-OLED ekranın yanı sıra Sanal Gerçekliği (VR) de destekleyebilir.

Analist, AR'sine kendi ekosistemini sağlamak için şirketin onu Mac ve Telefon gibi kendi cihazlarından bağımsız olarak konumlandırmayı seçebileceğine inanıyor. İlginç bir şekilde, kulaklığın istenen bilgi işlem gücü, aynı anda çalışan üç optik bileşen gerektiren bir iPhone'dan daha fazla olacaktır. En az altı ila sekiz modül gerektirme şansı vardır.

Bununla birlikte, Bloomberg ve Information, Apple'ın iki büyük proje üzerinde çalıştığını tahmin ediyor: karma gerçeklik (AR ve VR) ve artırılmış gerçeklik (akıllı gözlükler). Önce gözlüğün ardından kulaklığın tanıtılması bekleniyor.

Kulaklığın, Facebook'un Oculus Quest sanal gerçeklik başlığıyla benzerlik gösterdiği söyleniyor. Apple'ın kulaklığındaki tek gözle görülür fark, hafif malzeme ve kumaşlarla oluşturulmuş ve müşterinin rahatını göz önünde bulundurarak daha şık tasarımıdır.

100 ila 200 grama düşürmeyi hedeflediği mevcut kulaklıkların 200 ila 300 gram civarında olduğu söyleniyor

Bu dudak uçuklatan! Kulaklık, yüksek çözünürlüklü 8k ekranlı iki göz algılama kamerasına sahip olacak. Kullanıcıların sanal nesnelerin uzak ve yakınında duran insanları görmelerini ve dakika tipi okumalarını sağlayacak. Mevcut cihazlar kulaklıkları için rekabet edemeyecek; en doğru boyutları, yüzeyleri ve kenarları ölçmede. Ayrıca 2020 Mac'lerdeki M1 işlemciye kıyasla daha hızlı bir çipe ve gelişmiş bir ekrana sahip olacak.

Şirketin analistinin de yakın zamanda gerçekleşecek projenin toplam 15 optik kamera bileşeni içereceğini belirttiği tespit edildi.

Teknoloji devleri, ağırlıklı olarak oyun ve video içeriğine odaklanacak kulaklıklarını satmak için App Store'da bir online e-ticaret mağazası açmayı hedefliyor. Bloomberg, bunu oyun oynamak, iletişim kurmak ve videoları izlemek için tamamen 3 boyutlu bir ortam olarak tanımladı.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!