Apple'dan Yeni Patent

Teknoloji devi Apple, merakla beklenen akıllı telefonu iPhone 6'da kullanmak için yeni bir patent aldı. Patent ile iPhone trafik kazası geçirdiğinizi anlayabilecek.

Apple'ın yeni akıllı telefonunun tanıtılmasına daha çok uzun zaman olmasına rağmen telefon ile alakalı onlarca söylenti, görsel ortaya çıkmaya başladı. Son söylenti ise Apple'ın yeni patenti ile desteklenmiş.

Apple'ın patentine göre iPhone'un ivme ölçeri ani durmayı tespit edebilecek. Bu sayede trafik kazası, yüksekten düşme gibi durumlarda telefon otomatik olarak yetkililere haber verecek.

Sistemin ne kadar stabil çalışacağı, gerçek kazayı veya önemsenmemesi gereken ani durmayı nasıl ayırt edeceği bilinmiyor. Eğer Apple bu teknoloji üzerinde çok çalışmazsa, acil olmayan durumlarda acil durum sinyali göndererek yetkilileri boş yere çalıştırabilir ve asıl yardıma ihtiyacı olanların yardım alamamasına sebep olabilir.

Mikrofondan Faydalanacak

Patentin devamında yer alan bilgilere göre, cihazın mikrofonu yüksek sesli bağırmalarda devreye girecek ve sesteki korku seviyesine göre yardım getirebilecek kişilere haber verecek. Apple'ın bu patenti iPhone 6'da kullanıp kullanmayacağı bilinmiyor ancak üzerinde fazlaca çalışılır ve gerçek kazayı ayırt eden sistem yapılırsa hayat kurtarıcı bir özellik olabilir.

Shift Delete

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Rusya 'Harry Potter Kalesi'ni Vurdu: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var