Apple, Bir Sonraki Telefonunun Çipi İçin Samsung'u Saf Dışı Bırakabilir

Apple, iPhone 7 işlemcilerinin üretimi için Samsung’la çalışmayı düşünmüyor.

Apple'ın bir sonraki cep telefonu hamlesi olacak olan iPhone 7 için önemli kararlar alınıyor. Apple, iPhone 7 için Samsung'u saf dışı bırakmaya çalışıyor. Bilindiği gibi Apple, iPhone 6 işlemcisi için Samsung ve TSMC ile birlikte çalışıyordu. Ancak bu sefer, üretici olarak yalnızca TSMC isteniyor.

Apple'ın sonraki ürünü iPhone 7'nin kalbi olması beklenen Apple A10'un, TSMC tarafından üretilmesi planlanıyor. Her ne kadar Samsung, ilk iPhone modelinden iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerine değin, bir şekilde işin içinde olsa da, görünüşe göre Apple bu ilişkinin artık sürmesini istemiyor.

Bunun yanında TSMC tarafından üretilen Apple işlemcileri de mevcut. 2014 yılında piyasaya çıkan Apple A8'li iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın yanı sıra, geçen yılın ürünü Apple TV bunlara örnek gösterilebilir. Yine TSMC tarafından üretilen Apple A8X'li iPad Air 2 ve Apple A9X'li iPad Pro da ikilinin başarılı işbirliğini ortaya koyan ürünleri.

Samsung için sıkıntı olması beklenen bu durumun, firmanın Apple üzerinden elde ettiği kazançlarında düşüşe neden olacağı öngörülüyor.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı