Apple, Beats Music'te İndirime Gidiyor

Apple çok yakında güncelleyerek tekrar hayata geçireceği Beats Music hizmetinde ciddi bir indirime gidebilir . Beats'in satın alımı sonrasında kendi kanatları altına geçen online steaming hizmeti Beats Music'in üyelik sistemini devam ettiren Apple dedikodulara göre harika bir sürpriz hazırlıyor. Söylentilere göre Cupertinolu şirket, müzik yayıncıları ile görüşüyor ve telif ücretlerinde indirim talep ediyor. Bu sayede Beats Music'in aylık 9.99 dolarlık üyelik bedelini 4.99 dolara indireceği iddia ediliyor.

Apple geçtiğimiz dönemde yayınladığı raporlarda iTunes müşterilerinin yılda müzik için maksimum 60 dolar harcadığını tespit ettiklerini belirtmişti. Bu da ayda 5 dolar gibi bir miktara denk geliyor. Şirket fiyat kırarak yeni üyelere sahip olmasa bile, sadık müşterileri ile kazancına devam etmeyi planlıyor.

Apple, Spotify ile kapışıyor

Bu arada ücretsiz olarak yola devam eden iTunes Radio hizmeti, reklamlara rağmen Spotify gibi rakiplerin karşısında yeterli kazancı elde edemiyor. İşte bu noktada ise Beats satın alımı daha mantıklı hale geliyor. Apple kısacası Beats Music'i 2015'in başında çok daha güçlü ve daha uygun fiyata yeni haliyle hizmete sokacak!

Bu arada Spotify da boş durmuyor ve aile indirimi gibi alternatif yollar deniyor. Örneğin ayda 10 dolar ödeyen premium üyenin aile bireyleri , 5 dolar ödeyerek bireysel premium üye olabiliyorlar.

Bakalım Apple, Beats Music üzerinden ne gibi atılımlar yapmayı planlıyor ve bu konuda ne kadar başarılı olacak.

SDN - ShiftDelete.Net | Burçin Aygün

Popüler İçerikler

İsrail, Beyrut'u Vurmaya Devam Ediyor, Ölü Sayısı 2000'e Yaklaştı
Sağlık Bakanlığı'nın "Doğal Olan Normal Doğum" Kamu Spotu Tepkilerin Odağında
'Prof. Dr.' Unvanlı Ebubekir Sofuoğlu: "İslam Hassasiyetiyle Yetiştirilseydi Namahrem Katille Tanışmayacaktı"