Apple AC Priz Adaptörlerini Geri Çağırıyor

Apple, elektrik çarpması riski bulunan ve 2003 ile 2015 yılları arasında satışa sunulan AC Priz adaptörlerini geri çağırıyor.

Geçtiğimiz hafta Microsoft’un Surface cihazlarında kullanmış olduğu güç kablolarını geri çağırmasının ardından Apple’da AC Priz adaptörlerini geri çağırmaya başladı.

Apple, Avrupa kıtası, Avustralya, Yeni Zelanda, Kore, Arjantin ve Brezilya’da kullanılmak üzere tasarlanan iki uçlu Apple AC Priz adaptörlerinde çok nadirde olsa karşılaşılan elektrik çarpması riskinden dolayı geri toplama kararı aldı.

2003 ve 2015 yılları arasında Mac’lerle ve belirli iOS cihazlarıyla kullanıma sunulan söz konusu AC Priz adaptörler i ayrıca Apple Dünya Seyahati Adaptör Kiti’nde de yer almaktaydı. Müşteri güvenliğini birinci sırada tuttuğunu belirten Apple, hatalı priz adaptörlerini ücretsiz bir şekilde değiştireceğini duyurdu.

ABD, Birleşik Krallık, Çin ve Japonya'da kullanılanlar dahil olmak üzere diğer priz adaptörleri ve Apple USB güç adaptörleri bu riski taşımazken, eğer adaptörünüz aşağıdaki resimde olduğu gibi güç adaptörünün takıldığı iç yuvada 4-5 karakterlik bir kod var yada hiçbir karakter yok ise priz adaptörünüz değişim programına dahil demektir.

3 Harfli bölge kodunun bulunduğu yenilenen priz adaptörlerinizi ise size yakın bir Apple Store'da veya Apple Yetkili Servis Sağlayıcısı'nda, aygıtnızın seri numarası ile beraber değiştirmeniz mümkün.

Shiftdelete

Popüler İçerikler

Rusya 'Harry Potter Kalesi'ni Vurdu: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!