AP Duyurdu: Erdoğan, Muhammed Ali'nin Cenazesinde Konuşma Yapmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi hayatını kaybeden efsane boksör Muhammed Ali'nin cenazesine katılmak için ABD'ye gidecek. Erdoğan ve Ürdün Kralı Abdullah’ın Muhammed Ali’nin cenaze töreninde konuşma yapacakları açıklanmıştı. Bugün AP haber ajansına bilgi veren Ali ailesinin sözcüsü, yabancı liderlere yer kalmadığını, her iki liderin de durumu ‘zarafet ve anlayış’la karşıladığını belirtti.

Geçen hafta sonu hayatını kaybeden efsanevi boksör Muhammed Ali için doğduğu Louisville kentinde cuma günü düzenlenecek cenaze töreninin detayları netleşmeye başladı.

Ali ailesinin sözcüsü Bob Gunnell, cenazede Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın konuşma yapacağını söylemişti. Gunnell, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın da cenazede konuşmak için talepte bulunduğunu belirtirken, 'Belirli bir sıra içinde konuşmalar yapılacak' demişti.

ABD'li haber ajansı Associated Press'e (AP) bugün yeni bir açıklama yapan Gunnell, halihazırdaki programa iki ismin daha eklendiğini ve konuşma yapmak isteyen yabancı liderlere yer kalmadığını söyledi. Gunnell, her iki liderin de durumu ‘zarafet ve anlayış’la karşıladığının altını çizdi.

Öte yandan Gunnell, konuşmacıların kesin listesinin daha sonra açıklanacağını kaydetti.

AP, haberi ‘Bir kral ve cumhurbaşkanı her zaman konuşma yapmak için karşı karşıya gelmiyor’ yorumuyla paylaştı.

'Cenaze töreni yıllar önce planlanmıştı'

Bu arada Muhammed Ali'nin cenaze töreninin, kendisi ve yakın çevresinin, yıllar önce kaleme aldığı notlardan meydana gelen kitaba göre yapılacağı ortaya çıktı.

Gunnell, unutulmaz sporcunun avukatı ve bir iş ortağının da aralarında bulunduğu kişilerin katkıda bulunduğu kitabın, 2010'da Ali'ye verildiğini belirtti. 

'Muhammed, bir hafta boyunca tüm planı gözden geçirdi ve onaylayıp imzaladı' diyen Gunnell, söz konusu kitap doğrultusunda Ali'nin, İslami usullere göre gerçekleşecek törene, farklı inançları temsil eden kişiler ve yalnızca tanınmış isimlerin değil halkın da katılmasını istediğini aktardı.

Öte yandan cuma günü düzenlenecek törende Muhammed Ali'nin tabutunu, eski ağır sıklet şampiyonu Lennox Lewis, efsane boksörün hayatını anlatan 'Ali' filminde başrol oynayan aktör Will Smith, eski antrenman arkadaşı Jimmy Ellis ile kardeşi Jerry Ellis, kuzenleri John Grady ile Jan Wadell, yeğeni Ali, eski kayın biraderi Komawi Ali ve aile dostu John Ramsey taşıyacak.

Bir Efsane Daha Artık Aramızda Değil: Muhammed Ali Hayatını Kaybetti

Cumhurbaşkanlığı'dan yapılan açıklamada da Erdoğan'ın Çarşamba gecesi yola çıkacağı bilgisi verildi. Açıklamada, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Ali’nin ABD’deki Müslüman toplumunun liderlerinden İmam Zaid Şakir tarafından Perşembe günü kıldırılacak olan cenaze namazında saf tutacak. Cumhurbaşkanı, Muhammed Ali için Cuma günü son derece kalabalık bir katılımla gerçekleşmesi beklenen anma ve uğurlama törenine katılacak' denildi.

'İnternetten canlı yayınlanacak'

"En Büyük" Lakaplı Muhammed Ali’yi Daha İyi Tanımak İçin İzlenmesi Gereken 13 Film

Aile sözcüsü Gunnell, 22 bin kapasiteli basketbol salonu KFC YUM Center'daki törene Muhammed Ali'nin tüm sevenlerinin davetli olduğunu açıklamıştı. Sözcü, 'Tören İslami usûllere göre yapılacak ama Muhammed tüm insanları severdi' dedi. Tören internetten de canlı olarak yayınlanacak.

Aktör Billy Crystal de bir konuşma yapacak.

Al JazeeraReuters ve AP

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
“At Suratına” Sahip Olmak İçin Yüzlerce Estetik Operasyon Geçiren Kadın Gündem Oldu
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
06.06.2016

orda da ingilizce bir gaf yapmaz inşallah. "where is the rahmetli"

06.06.2016

önce ülkende ki şehit cenazesine git

06.06.2016

chp'li Vekiller gibi terör cenazelerine mi gitsin ? palavracıoğlu enson gitti yalandan ,Yumarta yedi geldi ghjkjgfkhjgfklhjgf

06.06.2016

Adamın yaşamı efsaneydi.Cenazesi rezil olacak.Üzüldüm.

06.06.2016

Annem de babam da has Türk'tür. Burada bahsettiğim şey ise şu huylu huyundan vazgeçmez yine siyaset yapar.Araya laf sokacaktır. Sende adam olsaydın küfretmezdin ADAM gibi sorardın zaten.Saygılar.

TÜM YORUMLARI OKU (80)