AÖL Sonuçları Ne Zaman, Saat Kaçta Açıklanacak? Açık Öğretim Lise Sınav Sonuçları Bugün Açıklanır Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Açık Öğretim Lise programı ile binlerce vatandaş lise diplomasına kavuşabiliyor. Çeşitli sebeplerle örgün eğitimine devam edemeyenler, AÖL programında sınavları geçmesi durumunda lise diplomasını alıyor. Koronavirüs sebebiyle bu sene sınavları ertelenen AÖL’de, ikinci dönem sınavları online olarak geçtiğimiz ay yapılmıştı. Şimdi gözler MEB AÖL sonuçları açıklamasında. Peki, AÖL sonuçları bugün açıklanır mı? AÖL sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanır? İşte tüm detaylar…

AÖL Sonuçları Ne Zaman, Saat Kaçta Açıklanacak?

29 Mart itibariyle tamamlanan AÖL 2. dönem sınavları sonrasında tüm gözler Milli Eğitim Bakanlığı’nda. MEB, AÖL sonuçlarının ne zaman açıklanacağını henüz duyurmadı. AÖL 1. dönem sınavları 1 Mart tarihinde tamamlanmış, sonuçlar ise 11 Mart’ta açıklanmıştı. AÖL 2. dönem sınav sonuçlarının da 9 Nisan günü açılanması bekleniyor. AÖL sonuçlarının, mesai saatleri içerisinde aol.meb.gov.tr adresinden açıklanması bekleniyor.

SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

AÖL 3. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

2021 AÖL 3. dönem sınavlarının temmuz ayı içinde yapılması bekleniyor. Ancak sınav tarihlerinde ve takviminde değişiklik yapılması da gündemde.

Popüler İçerikler

Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı
Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!