Antikaseverler Bu Bitpazarlarını Mutlaka Görmeli: İstanbul'un Nur Yağan Bitpazarları!

İstanbul’da gezilecek ve görülecek yerler bitmez. Mutlaka gitmediğiniz, görmediğiniz bir yer çıkar karşınıza. Kim bilir belki de yakınınızda hiç bilmediğiniz bir bitpazarı vardır. Kültürel tarihe ve antika eşyalara meraklıysanız İstanbul’daki bitpazarlarını gezmemekle neler kaybettiğinize çok hayıflanabilirsiniz. Haydi, gelin daha fazla vakit kaybetmeden İstanbul’daki bitpazarlarına birlikte bir göz atalım.

Feriköy Antika Pazarı

Feriköy Antika Pazarı, en meşhur ve ürün çeşitliliğinin çok olduğu pazarlardan biri. Bomonti Antika Pazarı adıyla da bilinen bu pazarda dekoratif ürünler, kıyafetler, ayakkabılar, plaklar, kartpostallar, saatler, çakmaklar, eski paralar gibi çocukluğunuzdan hatırlayacağınız birçok ürünü bulabilme şansını yakalayabilirsiniz. Ünlü simaların da sıkça ziyaret ettiği pazarda antika eşyalarla dolu tezgâhlarda ilginç objelerle karşılaşabilirsiniz. Ayrıca pazar yerinde kurulan gözlemecide de nefis gözlemelerin tadına bakabilirsiniz. Feriköy Antika Pazarı, sabah erken saatlerde kurulup akşam 19.00-20.00 gibi toplandığı için ailenizle birlikte güzel bir “pazar etkinliği” yapabilirsiniz.

Küçükpazar Bitpazarı

Eminönünü’ne toptan alışverişler için ya da daha ucuz ürünler alabilmek için kim bilir kaç kere gittiniz. Peki, Eminönü’nde bir de bitpazarı olduğunu biliyor musunuz? Küçükpazar Bitpazarı, cumartesi günleri Manifaturacılar Çarşısı’nın arkasında kuruluyor. Sabahın ilk saatlerinde kurulan bu pazarda kaliteli ürünleri kaçırmamanız için erken gitmeniz gerekiyor. Küçükpazar Bitpazarı’na Taksim-Yenikapı metrosunu kullanarak rahatlıkla gidebilirsiniz.

Dolapdere Bitpazarı

Pazar günleri erken saatlerde Feylesof Sokak’ta kurulan bitpazarında beğendiğiniz ürünleri uygun fiyatlarla alabilirsiniz. Unutulan veya atılmaktan kurtulan eşyalar, mutfak eşyaları, antika tabloları bu pazarda bulabilirsiniz. Pazarın önemli bir özelliği de tarihi yapıların bulunduğu noktada kurulmuş olması. Kendinizi geçmiş zamanda alışveriş yapıyormuş gibi hissedebilirsiniz.

Horhor Antika Çarşısı

En çok ziyaret edilen İstanbul bitpazarlarından olan Horhor Antika Çarşısı, Fatih semtinde bulunuyor. Horhor Antika Çarşısı, yedi katlı bir binada bulunan 200 civarında dükkândan oluşuyor. Eski dizilerde ve filmlerde kullanmak için gereken antika eşyalar genellikle bu çarşıdan temin ediliyor. Çini vazolardan dekoratif objelere kadar her bütçeye uygun ürünler bulunuyor. Herhangi bir şey satın almayı düşünmüyorsanız bile müze gezer gibi gezebilirsiniz. Metro veya otobüs kullanarak kolayca ulaşabilirsiniz.

Avcılar Bitpazarı

Avcılar Antik ve Nostaljik Eşya Çarşısı olarak da bilinen bitpazarı Ambarlı Mahallesi’nde kuruluyor. Pazar günleri sabah 05.00’ten akşam 20.00’ye kadar açık olduğu için rahatlıkla gezilebilir. Bu pazarda giyim, elektronik eşyalar, antika gibi eski ve yeni ürünleri bir arada bulabilirsiniz.

Çukurcuma Bitpazarı

Beyoğlu’nda yer alan Çukurcuma bitpazarında takı, mücevher, nakış işlemeler, cam ürünler gibi farklı antika eşyalar bulabilirsiniz. Semtin Çukurcuma Cami, Turnacıbaşı, Bostancıbaşı sokaklarında da antika dükkânları bulunuyor. Aynı zamanda birçok sanat atölyesini gezme şansınız da var.

Mecidiyeköy Antika Pazarı

4 katlı bir binada bulunan ve 77 dükkândan oluşan Mecidiyeköy antika pazarında Osmanlı Dönemi’ne ait eserleri bulabilme ihtimaliniz çok yüksek. Haftanın her günü açık olan bu antika pazarında her dükkânın üzerinde satıcıların telefon numaraları bulunuyor. Beğendiğiniz ürün olduğunda dükkân sahibini arayarak ürün hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz ya da dükkân sahibi gelerek sizi bilgilendiriyor.

Kadıköy Antikacılar Pazarı

Eskiden salı pazarının kurulduğu yerde bulunan Kadıköy antikacılar pazarı, cumartesi günleri gezilebilir. Avrupa’dan gelen ürünlerin de bulunduğu pazar, antika severler için birçok seçenek sunuyor. Kitap, dergi, tablo, plak, gramofon gibi antika ürünleri bu pazarda bulabilirsiniz.

Yenibosna Bitpazarı

Türkiye’nin ikinci en büyük bitpazarı olan Yenibosna Bitpazarı Bahçelievler’de bulunuyor. Cumartesi ve pazar günleri sabah 10.00’dan akşam 22.00’ye kadar açık. Eskidji Pazar olarak da biliniyor. Kaliteli ikinci el ürünleri, kıyafetleri, antika ev eşyalarını burada bulabilirsiniz. Ayrıca kullanmadığınız eşyalarınızı getirip burada satabilirsiniz. Müşterilerin pazara kolayca ulaşabilmeleri için servis hizmeti de sunuluyor. Bunun dışında metro, otobüs, minibüs güzergahlarına yakın olmasından dolayı kolay ulaşım sağlayabilirsiniz.

Esenyurt Roman Bitpazarı

Cumartesi günleri kurulan Esenyurt Bitpazarı, Çingene Pazarı olarak da biliniyor. Daha çok giyim ve elektronik ürünlerin bulunduğu bitpazarı sabah 06.00’dan akşam 18.00’e kadar açık oluyor.

Kadıköy Bitpazarı

Cuma günleri Ünalan’da kurulan bu bitpazarına metro veya metrobüsle kolayca ulaşabilirsiniz. Daha çok telefon, tablet, bilgisayar gibi teknolojik ürünlerin uygun fiyatlara satıldığı pazarda ayrıca eski plak, kaset, DVD, giysiler de bulabilirsiniz.

Üsküdar Bitpazarı

Bitpazarı kültürünü en iyi yansıtan, tarihi geçmişe sahip, akla ilk gelen bitpazarlarından biri. Hamam Sokak’ta pasaj içerisinde yer alıyor. Antikacılar Çarşısı olarak da bilinen bu bitpazarında, uygun fiyatlı kullanılmış eşyalar, ikinci el ürünler, porselenler, çiniler, halı, süs eşyaları gibi her türden ürünü bulabilirsiniz.

Atmayın Dönüştürün! Eskiyen Kot Pantolonları Değerlendirmek İçin Kullanabileceğiniz Şahane 8 Fikir
Herkes Merak Ediyor Ama Kimse Göremiyor: Türkiye'de Kesinlikle Giremeyeceğiniz Yerler
Siz İsterseniz Deniz Deyin! Uçsuz Bucaksız Mavilikleriyle Dünyanın En Büyük Gölleri

Popüler İçerikler

Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
YORUMLAR
30.01.2022

Keşke hangi günler kurulduğunu da yazsaydınız

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ