Antik Şehir Akropolis'e Beton Yol Yapıldı: Arkeologlar 'Skandal' Olarak Yorumladı

M.Ö. beşinci yüzyıldan kalma antik Yunan kenti Akropolis'e engelli bireylere kolaylık sağlamak adına betonarme yol döşendi ve iki tekerlekli sandalye taşıyabilen yeni bir asansör yapıldı. Yeni patika ve asansör montajı, arkeologlar tarafından 'skandal' olarak nitelendirildi. 

The Guardian'da yer alan habere göre, 3 bin 500'den fazla imza sahibi, çevrimiçi aktivist ağı Avaaz'da yolların kaldırılması ve diğer öngörülen değişikliklerin iptal edilmesi çağrısında bulunan açık mektubu onayladı.

Yunanistan'ın en çok ziyaret edilen yeri Akropolis'i görmek için, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) pandemisinden önce yaklaşık 3,5 milyon turist uğradı. Değişiklikler, tapınakların Covid-19 nedeniyle halka kapatıldığı altı ayda gerçekleşti.

Arkeologlar şikayetçi

Arkeologlar, antik kenti korumak yerine kitle turizmine öncelik verilmesinden şikâyet ediyor.

Yunan Arkeologlar Derneği Başkanı Despoina Koutsoumba, 'Özellikle kruvaziyer endüstrisinden, daha büyük kalabalık grupların ağırlanabilmesi için ziyaretçi kapasitesini artırma konusunda büyük bir baskı var.' dedi

Brown Üniversitesi'nde arkeoloji ve modern Yunan çalışmaları profesörü Yannis Hamilakis, anıtın bir dünya mirası alanı olarak önemi göz önüne alındığında, değişikliklerin “küresel boyutlarda bir skandal” olduğunu söyledi.

Kıraç Milli Takım'a 'Sen de Askersin' Dedi, Sosyal Medyadan Tepkiler Gecikmedi: 'Umarım Savaş Çıkmaz'
Maçka Parkı'ndaki 'Açık Giyindin' Davasında Beraat Kararı
Topuklu Ayakkabı Giydi, Kabusu Yaşadı: 'Korkuyorum Ne Olur Yardım Edin'

Popüler İçerikler

Gerek Var mıydı? Uraz Kaygılaroğlu'nun Sevgilisinin İlk Sergisi İçin Verdiği Pozlar Büyük Tepki Çekti!
Gündeme Bomba Gibi Düştü: “Dilan Polat ve Engin Polat’a Vergi Kaçırma Suçundan Tahliye Kararı Verildi”
Denizbank’ta Müşterilerin Hesabından Çalınan 205 Milyon TL Kripto ve Sanal Bahiste Kullanılmış
YORUMLAR
10.06.2021

Bizim restorasyonları yapan arkadaşlar Yunanistan'a transfer olmuş. Bonservis bedelini almışızdır inşallah.

yunanistanda da Turkiye gibi comar cok

10.06.2021

E diyorum, istediğiniz kadar birbirinize laf sokun, düşmanlık edin, siz uzun yıllar aynı toprakları paylaşmış birbirine benzemiş iki toplumsunuz. Şaşırmadım. Aynı zihniyete sahip iki devlet. Ondan zaten burnumuz boktan kurtulmaz. Neyseki bizde antik kentler bir tık daha rahat, Osmanlı eserlerinden sıra gelmiyor onlara pek :D

TÜM YORUMLARI OKU (5)