Antik Medeniyetler ile İlgili Ortamlarda Hava Atabileceğiniz Ufkunuzu Genişletecek 17 Bilgi

1. Antik Roma'nın büyüleyici Arnavut kaldırımlı yolları, ABD’den daha az gelir eşitsizliğine sahipti.

2. Antik Yunanistan'daki kadınların tek kaş kullanması daha çekiciydi. Onları doğal olarak uzatamayanlar da genellikle boşluklarını makyajla doldururlardı.

3. Antik Roma'da eğri bir buruna sahip olmak, genellikle iyi bir liderliğin işareti olarak düşünülürdü.

4. “Agamemnon” oyunu, sadece tanrılar için uygun görülen bir “Kızıl Yol” dan bahseder. Bu Antik Yunan yazı eseri, ünlü "kırmızı halı" geleneğine ilham kaynağı olmuştur.

5. Antik Mayalar, şaşı gözlü insanların güneş tanrısı ile yakından ilişkili olduğuna inanıyordu. Ebeveynler, çocuklarının gözlerini kalıcı olarak şaşı yapabilmek için nesneler sarkıtırlardı.

6. Antik Çin’de, Ling Chi ya da "bin kesintiyle ölüm", kurbanın kılıç ustası tarafından yavaşça öldürülmesini sağlayan bir idam şekliydi.

7. Antik Mayalar, büyük burunların çekici olduğuna inanıyordu. Hatta küçük burunlu olanlar, sırf bu yüzden kilden yapılmış sahte “burun büyütücüler” kullanırlardı.

8. Antik Romalılar, kölelerine karşı nazik olma konusunda çok bilinçliydi. Hatta, işlerini daha iyi yaptıklarında genellikle ödül teklif ederlerdi.

9. Antik Mayalar, kurban edilmeyi büyük bir onur olarak görüyorlardı. Bunu yapmanın en bilinen yolu ise, hala atan kalbi, kaburgaların hemen altından çıkarmaktı.

10. Şu an Roma İmparatorluğunun zirve dönemine, Giza Piramitlerini inşa eden insanların yaşadıkları dönemden daha yakınız.

11. Antik Romalılar, o dönemin kliması olarak, evlerindeki borulardan soğuk su geçirdiler.

12. Mayalar kendi saunalarını inşa eden ve kullanan ilk insanlardandı.

13. Hiyerogliflerin, Eski Mısırlılar için inanılmaz derecede kutsal olduğu düşünülüyordu bu yüzden de sıradan şeyleri belgelemek için kullanılmazlardı.

14. Sudan'ın Mısır'dan daha fazla piramidi var.

15. Antik Maya'nın en büyük şehri Tikal'dı. 124 kilometrekareden fazlaydı ve imparatorluğun ikinci çöküşü sırasında terk edildi.

16. Mayaların, inanılmaz derecede karmaşık olan kendi hiyeroglifleri vardı.

17. Eski Yunanlılar ve Romalılar, genellikle, tuzu bir para birimi olarak kullanırlardı.

BONUS: II. Mısır'ın Ramses yönetimi altındaki işçiler kraliyet nekropolünü inşa etmek için yeterli miktarda tahıl aldıklarını hissetmediklerinde, tarihte belgelenen ilk grevlerden birini gerçekleştirdiler.

Popüler İçerikler

Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
YORUMLAR
22.08.2019

şimdi çirkin olan her şey eskiden güzelmiş büyük burun tek kaş vs keşke o zamanlar yaşasaymışız :)

22.08.2019

Anlaşılan büyük burna sahipsin :D

21.08.2019

#8 eklenirken vücuttaki alkol oranı ne kadardı acaba?

22.08.2019

Ev köleleri için geçerli bir durum bu. Roma' daEv kölesi ev ailenin bir parçası sayılıyor. O yüzden biraz zengin bir ailenin kölesi olmak demek toplumda ailenin gördüğü saygıyı aynen görmen anlamına geliyor. Hatta her yıl yılda 1 gece köleler ve ev sahiplerinin yer değiştirdiği, beraber toplu yemek yendiği, sahiplerin kölelere hizmet ettiği ve kölelerin de o gün herhangi bir yaptıtıma maruz kalmadan sahiplerine laf sokabilecekleri bir bayramları bile vardı. Tabii tarla ve madenlerde çalışan saha köleleri için bunlar yoktu. Bir de biraz dönemle alakalı. Roma' nın kapitalleşmediği erken dönemde kölelere olan muamele geç imparatorluk dönemine çok daha insalcıldı.

22.08.2019

8 numara günümüzde prim sistemi ile çalışan işçiler

TÜM YORUMLARI OKU (8)