Antibiyotiklerin Nasıl Bir Kıyamet Senaryosu Yaratabileceğini Görmek İster Misiniz?

Temelde antibiyotik bizim hastalığımızı tedavi etmek için kullanılır. Eğer size insanoğlunun süper bakteri yapmak için ortak bir çaba gösterdiğini söyleseydik ne yapardınız? Öyle bir bakteri ki yüzlerce, milyarlarca insanı öldürebiliyor.

Antibiyotik!

Türkçe Altyazılı

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
19.03.2016

acilen reçetesiz antibiyotik alınımı durdurulmalı diye düşünüyorum. çünkü çok küçük yaştaki çocuklara en ufak soğuk algınlığında aileleri tarafından hemen antibiyotik veriliyor. bağırsaktaki yararlı bakterilerin popülasyonu azalıyor. ileriki yaşlarında büyük sıkıntı yaşatabilir. o yüzden antibiyotik kullanırken iki kere değil üç dört belki beş kere düşünülmesi gerekir. tabi ki doktorların da bunu reçeteye kolay kolay yazmaması lazım

18.03.2016

Eger ilac sirketleri elini tasin altina koyup daha az para getiren ama daha cok ihtiyac olan antibiyotikleri uretmezse gecmisteki gibi milyonlarin bir anda oldugu salgilarin bizi kapida bekledigi biliniyor.

18.03.2016

sorun suki yeni ilac bulup gelistirme hizi sinirli iken, yanlis kullanimda bakterilerin evrim gecirip bagisik kazanma hizlarinin hic bir siniri yok. mevcut gidisat aslinda ilac sirketlerinin kasalarina hizmet eden bir sey, artik jenerik olmus, patent sureleri dolmus, ucuza satilan antibiotikler etkilerini kaybederken, yerlerine ilac sirketleri yeni gelistirdikleri patent haklari sakli ilaclar istedikleri fiyattan satabiliyor. ve bazi ozel antibiotikler gercekden cok pahalilar. gelgelelim mevcut durum daha fazla surdurulemez hale gelmeye basladi. antibiotik oncesi cagin felaketlerinden birini yasamamiz an meselesi. dunya her zamankinden cok daha yuksek nufusa ve ulasim olanaklarina sahip oldugundan boyle bir felaket cok daha buyuk boyutlarda gerceklesebilir.

TÜM YORUMLARI OKU (4)