Antalyaspor'un İsrailli Futbolcusu Sagiv Jehezkel, Attığı Golden Sonra İsrail’e ‘Selam’ Yollaması Tepki Çekti

Süper Lig'in 20. haftasında sahasında Trabzonspor'u konuk eden Antalyaspor’da takımının tek golünü atan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel attığı golden sonra kameralara bileğine yazdığı not ve çizdiği davut yıldızı ile İsrail’e mesaj yolladı. Kırmızı beyazlı takım, Sagiv Jehezkel’in gol sevincini sosyal medya hesabından paylaştı, gelen tepkiler üzerine paylaşım silindi. 

Oluşan büyük tepkiler üzerine İsrailli futbolcu, Antalyaspor Yönetimi’nin aldığı kararla kadro dışı bırakıldı. 

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, yaptığı açıklamada 'Fotoğrafı gördüm. Savunmasının ardından sözleşmesini de feshederek takımla yollarını ayrıcağız. Bizim milli değerlerimiz her şeyden daha önemlidir' diye konuştu.

Sergen Yalçın yönetimindeki Antalyaspor, Süper Lig'in 20. haftasında sahasında Trabzonspor'u konuk etti. Karşılaşma, atılan karşılıklı goller sonrasında 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

Karşılaşmaya damga vuran olay ise Antalyaspor’un İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel attığı golden sonraki sevinci oldu.

Antalyaspor’un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel'in attığı golden sonra yaşadığı sevinç tepki çekti. 28 yaşındaki futbolcu attığı golden sonra el bileğindeki yazıyı kameralara gösterdi.

Yazıda, Hamas tarafından İsrail vatandaşlarına yönelik saldırıların başlatıldığı 7 Ekim 2023 gününe gönderme yapan Jehezkel'in gol sevinci sosyal medyada büyük tepki gördü.

Antalyaspor da sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafı gelen tepkiler üzerine sildi.

Yaşanan olayların ardından telefonla ulaşılan Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, Demirören Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada "Fotoğrafı gördüm. Milli değerlerimiz her şeyin üstündedir. Futbolcu bize ne kadar kazandırırsa kazandırsın. Savunmasını alacağız ve büyük olasılıkla kadro dışı bırakacağız. Savunmasının ardından sözleşmesini de feshederek takımla yollarını ayrıcağız. Bizim milli değerlerimiz her şeyden daha önemlidir" diye konuştu.

Antalyaspor Kulübü’nden yapılan açıklamaya göre; İsrailli futbolcu kadro dışı bırakıldı. İşte Antalyaspor’un konuya ilişkin açıklaması:

“Bugün Trabzonspor ile oynadığımız karşılaşmanın 68’inci dakikasında attığı golden sonra bileğindeki yazıyı paylaşarak ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Sagiv Jehezkel’in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir.

Yönetim Kurulumuz, sonunda şampiyonluk ya da kupa bile olsa, ülkemizin hassasiyetlerine karşı davranışlarda bulunulmasına asla müsaade etmeyecektir.”

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

İsrail Yayınladı: Hamas Liderlerinin Ölüm Listesi
Finlandiyalı Sanatçılar, İsrail'in Eurovision'dan Men Edilmesini İstiyor
İsrail Ordusuna Katılan Netflix Dizi Oyuncusu Gazze'ye Yapılan Saldırılarda Ağır Yaralandı

Popüler İçerikler

Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
Fatih'in Ecel Terleri Döktüğü Kızılcık Şerbeti Fragmanına Gelen Tepkiler
YORUMLAR
14.01.2024

ulan adam ülkesinde yaşanan bir terör eylemini anıyor. niye buna tepki gösteriliyor ? değişik :)

14.01.2024

değişik sensin amın oğlu

14.01.2024

Ticaret yaparak destek versin. Ona kimse bir şey demiyor.

14.01.2024

Filistin bizim milli değerimiz değil. Filistin, Filistinlilerin milli değeri. Adı üstünde “Milli”! Adam kendi ülkesindeki terör saldırısını kınıyor! Bu nasıl bir bakış açısı, şaka gibi

TÜM YORUMLARI OKU (37)