Antalyaspor 4-2 Galatasaray

Süper Lig'in 29. haftasında ligde zor zamanlar geçiren Galatasaray, Antalyaspor'a konuk oldu. Sarı-kırmızılı ekipte Donk, 70. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Antalyaspor, 10 kişi kalan Galatasaray'ı 4-2 mağlup ederek puanını 36'ya çıkardı. Galatasaray ise 41 puanda kaldı.

Riekerink: Hakemler hep rakipten yana

Galatasaray'ı sezon sonuna kadar çalıştıracak olan Hollandalı teknik adam Riekerink maçtan sonra açıklamalarda bulundu. Riekerink, 'Kesinlikle bugün kendi oyunumuza bakmalıyız. Maça iyi başlamadık. İlk yarıda orta alanı rakibe bıraktık. Sorun buradaydı. İkinci yarıya iyi başladık. İkinci golü yememize rağmen devam ettik. 2-2 yaptık ve tekrar oyuna döndük. Önceki maçlara göre daha fazla mücadele isteği vardı. Bu tarz maçlarda kontrolü elinizden bırakmamalısınız. Fenerbahçe maçında Podolski'nin golü sayılmadı. Bugün de yediğimiz ilk golde ofsayt olabilir. İkinci golde de elle oynama vardı. Hakemler takdir haklarını hep rakipten yana kullanıyor. Elle atılan gol maçın kırılma anıydı.' dedi.

Morais: Gördüğüm kadarıyla Eto'o kafayla atmış

3 maçlık aradan sonra dün G.Saray'ı yenerek galibiyeti hatırlayan Antalya'nın hocası Jose Morais ise 'Oyuncularımı tebrik ediyorum. 4 gol atmamıza rağmen daha fazlasını da bulabilirdik. G.Saray'a 4 gol atmak kolay bir şey değil. Eto'o ile tartışılan gol pozisyonuyla ilgili konuşmadım. Gördüğüm kadarıyla golü kafayla atmış. zaten birçok pozisyon bulduk, bu gol verilmeseydi de sonuç değişmezdi diye düşünüyorum' dedi.

Muslera: Bugün 11'e 17 oynadık

Sarı-Kırmızılılar'ın başarılı kalecisi Muslera, 4-2 sona eren Antalyaspor maçının ardından hakemleri eleştirdi.

Uruguaylı kaleci, maç sonunda yaptığı açıklamada, '1-1'e kadar dengeli bir oyundu. Ancak elle atılan golden sonra oyunun dengesi bozuldu. 17 kişiye karşı oynamak çok zor. Biz bugün 11'e 17 oynadık. Hakemler de onlardan yanaydı. Derbide de üç gün önce böyle olmuştu. Evet Galatasaray zor bir sezon geçiriyor ama iki maçtır net şekilde üstümüze oynandı. Biz daha önce hep hakemlere destek verdik. Olcan ve Semih örnekleri var. Çok önemli bir oyuncu olan Eto'o'dan da benzer bir hareket beklerdim. Çok net şekilde topu elle kontrol etti golde.' diye konuştu.

  • Umut Bulut 118 gün sonra çektiği 13 şutta ikinci isabetini ve golü buldu.

  • Bu sezon 19 atıp, 6 asist yapan Samuel Eto'o, ligin gole en çok katkı yapan oyuncusu konumunda.

  • Galatasaray, 39 yıl aradan sonra ilk kez üst üste 7 lig maçında galibiyet alamadı.

  • Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 6 aydır deplasmanda maç kazanamıyor.

Antalyaspor 4-2 Galatasaray

Topla oynama: %41 - %59

Pas yüzdesi: %82 - %86

Toplam şut: 22 - 8

İsabetli şut: 7 - 3

90+1. dakika: Umut'un Motta'ya yaptığı faul sonrası Antalyaspor serbest vuruş kazandı. Antalyaspor serbest vuruşu hemen kullandı, Rıdvan kaleciyle karşı karşıya kaldı ve düzgün bir vuruşla yerden topu filelerle buluşturdu.

72. dakika: Savunmanın arkasına sarkıtılan topta Eto'o bomboş kaldı, şut atmak yerine yanındaki Emrah'a pasını gönderdi, başarılı futbolcu boş kaleye topu göndermekte zorlanmadı.

70. dakika: Hollandalı futbolcu Ryan Donk, Makoun'a yaptığı sert müdahale sonrası doğrudan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Galatasaray son 20 dakikayı 10 kişi oynadı.

Donk'un kırmızı kart gördüğü pozisyon

64. dakika: Sol kanattan Carole ortaladı, Umut altı pas içinde çok düzgün bir dokunuşla topu filelerle buluşturdu.

53. dakika: Motta ceza sahası dışından yerden vurdu, savunmaya çarpan top direğin dibinden kornere çıktı. Korner kullanıldı, arka alana açılan top sonrası kafalardan seken topa Eto'o dokundu ve top filelerle buluştu. Galatasaraylılar'ın golün elle atıldığına dair itirazı vardı.

İşte Samuel Eto'o'nun attığı gol

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

İlk yarı 1-1 sona erdi.

40 dakika: Sol kanattan ceza sahasına giren Podolski neredeyse sıfırdan çok sert vurdu ve uzak köşede topu filelerle buluşturdu.

15 dakika: Enguene savunmanın arkasına çok şık bir ara pası gönderdi, Eto'o, Muslera ile karşı karşıya kaldı ve klas bir plaseyle topu filelerle buluşturdu.

  • AntalyasporFornezzi, Mbilla, Diego Angelo, Ramon Motta, Celustka, Enguene, Inkoom, Yekta, Serdar, Makoun, Eto'o

  • GalatasarayMuslera, Linnes, Hakan, Semih, Carole, Donk, Bilal, Emre, Olcan, Yasin, Podolski

Twitter, Ajanslar, Goal

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"