Antalya'ya Sığınan Ukraynalılardan Jest: Türk Halkına Teşekkür İçin Çöp Topladılar!

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın ardından yüz binlerce kişi ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Savaş sebebiyle ülkesinden ayrılan pek çok kişi ise Türkiye'ye sığındı. İçişleri Bakanlığı'nın geçtiğimiz ay açıkladığı sayıya göre bu sayı yaklaşık 60 bin... 

Savaştan kaçarak Antalya'ya gelen Ukraynalı mültecilerden birinin paylaşımı ise bugün gündem oldu. Türkiye'ye ve Türk halkına misafirperverliğinden dolayı teşekkür etmek isteyen Ukraynalılar Antalya'da çöpleri topladı. 

Katerina Semerich isim kişi LinkedIn hesabı üzerinden kendi gibi ülkesini terk etmek zorunda olan kişilerle yaptığı temizliğin fotoğrafını paylaştı.

24 yaşında olduğunu belirten kadın arkadaşlarıyla beraber inisiyatif alıp Antalya'nın kirli alanlarını temizlemeye karar verdiklerini yazdı.

Söz konusu LinkedIn paylaşımı ve grubun yayınladığı minik bir amaç listesi şöyle 👇

  • Türkiye'ye ve Türk halkına misafirperverlikleri için teşekkür etmek.

  • Ukraynalılara burada misafir olarak bulunduğumuzu hatırlatmak ve Türk halkına saygı göstermek.

  • Ukraynalıların Avrupalı olduğunu göstermek.

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
11.04.2022

Yediği kaba tükürmeyenlere her zaman kapımız açıktır... Yani gerçekten erdemli şu hayatta bir prensibi karakteri ve kalıbı olan insanlara... İşte bu yüzden Ukraynalılar hakkında diğer mültecilere karşı yapılan hakaretler sözler yapılmıyor. Zaten davranışlarından da belli ediyorlar kendilerini ve karakterlerini.

uyanın bunlar bugün böyle yapıyo... yarın birgün; yere çöp atınca, kırmızı ışıkta geçince, kasada alışveriş arabasını bırakınca,falan bizi de uyarmaya başlar... defolun gidin Türkiye avrupa olmayacak

11.04.2022

Ukraynalıları neden kayırıyorsunuz? Diğerleri insan değil mi diyenlere gelsin! Kaç senedir buradalar ve çoğunluktalar şöyle klas bir hareket göremedik. Hep suçlara karışma, patır patır doğurma dışında bir tanım getiremiyoruz.

11.04.2022

Bu insanlara ne mülteci diyebilirim ne de sığınmacı !! İnsan derim sadece! Ülkeye sokulan suriyeli ve afgan maymunlardan sonra hakkaten İNSAN!!!!!!

TÜM YORUMLARI OKU (38)