Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Eşi Havva Hanım'la Yaşadığı Film Gibi Aşk Hikayesi

Gözlerim dolarak okudum. O kadar zor ki böyle aşklar yaşamak...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek koronavirüs sebebiyle yoğun bakıma alınmış ve sevenlerinin yüreğini ağzına getirmişti hatırlarsanız. Başkan nihayet sağlığına kavuştu ancak onunla ilgili bilmediğimiz bir hikaye de bu son günlerde ortaya çıktı.

Muhittin Böcek'in eşi Havva Hanım ile yaşadığı hikaye, gerçekten de Türk filmlerine konu olacak cinsten. İsterseniz bundan yıllar öncesine, 1988'e kadar gidelim.

Muhittin Böcek, o yıllarda askerden yeni gelmiş ve Kemer'de otobüs şoförlüğü yapmaya başlamıştı. Hayatına devam ederken bir gün bir düğünde çok güzel bir kızı görmüş ve yıldırım aşkıyla çarpılmıştı. Sorun şu ki, o kız Muhittin'in çalıştığı otobüs durağının bile sahibi olan, Kemer'in en zengin insanı Hasan Minta'nın kızıydı. Klasik bir zengin kız, fakir oğlan hikayesi başlıyordu ama hepsi bu kadar değildi...

Muhittin'in durağı, Havva'nın evinin önündeydi. Saatlerce sevdiği kızın kapıya çıkmasını ve sadece uzaktan görmeyi bekliyor, arada havalı korna çalarak sevdiği kıza selam veriyordu.

Muhittin bir türlü konuşmasının mümkün olmadığı Havva'yla ilgili çok yoğun duygular besliyor ve onunla evlenmek istiyordu. Araya kimi soktuysa, kızın Hasan Minta'nın kızı olduğunu öğrenince geri çekiliyor 'Bu iş olmaz vazgeç.' diyordu. Bir şekilde Hasan Minta'ya Muhittin'in bu isteği gitti ama her seferinde geri çevrildi.

En sonunda Hasan Minta kızına "Kızım sen de istiyor musun?" diye sorunca Havva'nın sessizliği, Muhittin'e olan aşkını onayladı. Hasan Minta kızına ormanın içinde bir evi göstererek "Bak bu evde yaşayacaksın, emin misin?" dedi. Havva yine susarak onayladı aşkını...

Nihayet 1989 yılında ayrı evlerde yüzük takıldı. O zamana kadar Muhittin ve Havva hiç konuşmadılar, bir araya gelmediler. Ancak nişanlanınca bu zincir kırılmış ve iki sevgili yan yana gelmeye başlamıştı. 1990 yılının 11 Nisan'ında düğün yapmak için hazırlıklara başlanmıştı artık.

Hasan Minta, kızını alıp mobilya bakmak için Antalya'ya yola çıktığında tarih 4 Nisan'ı gösteriyordu, yani düğüne sadece birkaç gün kalmıştı. Kemer'deki tünele girdiklerinde öndeki aracın bariyerlere çarptığını gören baba kız yardım için hemen arabada indi.

Hasan Bey, yola tehlike levhasını koyarken Havva da kaza yapan Alman kadını kendi araçlarına taşımaya çalışıyordu. Taşıma esnasında kadının ayağı tehlike levhasını devirdi. Kazadan habersiz ilerleyen bir kağıt taşıma kamyonu levhayı görmediği için Havva'yı önüne katarak bariyerlere sıkıştırdı. Havva acı içerisinde bir yandan kıvranıyor, bir yandan da 'Muhittin' ve 'düğünüm' diye sayıklıyordu.

Havva'nın 'Muhittin' diye sayıklamaları bitmeyince doktorlar Muhittin'i giydirip yoğun bakıma, Havva'nın yanına aldılar. 14. gün sonunda Havva nihayet gözlerini açmayı başarmıştı ama...

Havva'nın bir bacağı kesilmek zorunda kaldı. İşin kötü tarafı, diğer bacak da tehlikedeydi ve her an kesilebilirdi. Tam 76 gün Havva hastanede, Muhittin de nişanlısının baş ucunda bekledi.13 kez ameliyat olan Havva, Vietnamlı çocukların rehabilitasyon gördüğü bir hastaneye yatırıldı. Daha sonra Ankara'daki bir doktora daha gittiler diğer bacak için. Sonunda bir mucize olmuştu ve Havva'nın bacağı, Ankara'daki doktorlar sayesinde kurtulmuştu.

Havva hastaneden çıktığında bir bacağı protezli olarak, diğeri de hasarlıydı. Bu kez işler tersine dönmüştü. Havva'ya "O adam seninle evlenir mi ki?" diye sormaya başladılar.

Muhittin'e "Sen bu kızla nasıl evleneceksin?" diye soranlar ise çok net bir cevapla karşılaştı: ""Bu kaza düğünden bir hafta sonra da olabilirdi. Ben Havva’yı zaten seviyorum. O da beni seviyor. Bizi ancak ölüm ayırır."

Bu zorlu süreçten sonra Havva ve Muhittin evlendiler. Havva liseyi dışarıdan bitirdi, sonra birlikte Açık Öğretim Halka İlişkiler Bölümü'nü bitirdiler. Muhittin ise hızını alamadı, üstüne bir de İktisat Fakültesi'nden mezun oldu.

Tabii bu arada çiftin Gökhan isimli bir de oğulları oldu. Havva, bacakları için Almanya'da tedavi görmeye gitti yıllar sonra. Her telefon konuşmaları, Muhittin'in 'Burada değilsin' diyen ağlamalarıyla bitiyordu.

Yıl 2012'yi gösterdiğinde ise kötü sürprizler yeniden ortaya çıkmaya başlamıştı. Havva Hanım'a meme kanseri teşhisi konmuş ve kemoterapi tedavisi görmeye başlamıştı. Muhittin Böcek, oğluyla birlikte hiç düşünmeden saçlarını kazıttılar evlerinin değerlisi Havva Hanım'a destek olmak için.

Muhittin Böcek yıllar önce olduğu gibi yine eşinin yanından ayrılmadı. Önce doktorların çabası, sonra da sevginin verdiği güçle bu musibetin de hakkından geldiler.

Ve işte en son Muhittin Böcek, Kovid-19 testinin pozitif olduğunu açıkladı. Bu kez yoğun bakımda o yatıyor ve hayatta kalma mücadelesi veriyordu.

Havva Hanım'la evliliklerini bitirmişlerdi ancak sevgi, dostluk öyle kağıt üstünde biten bir şey değildi. Havva Hanım, eski eşi için hastaneden bir an olsun ayrılmadı. Havva Hanım'ın Muhittin Böcek'e yazdığı o duygu dolu paylaşım ise şöyleydi:

“30 yıl önce sen beni ayağa kaldırmıştın. Oğlumuz için şimdi sıra sende. Dualarım seninle...'

Popüler İçerikler

Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Yine Ateş Püskürdü: "Birinci Bölüm Bitti, İkinci Bölüm Geliyor"
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
YORUMLAR
15.09.2020

En sonunda muhittin böcek genç bir bayanla evlendi ve evlilik dışı çocuğu oldu evlenmek zorunda kaldı 🙂

15.09.2020

Böyle aşkın ızdırabını... demiş Behzat amirim Adam tipik acun gibilerdenmiş yani,sağol bilgilendirme için

15.09.2020

Ee sonunda boşanmışlar ama??

15.09.2020

ee niye boşanmışlar ki :(

15.09.2020

Karısını aldattı çocuğu bile var

TÜM YORUMLARI OKU (5)