Ataerkilliğin kadınları toplumda etkisiz hale getirmeye yönelik en büyük adımlarından biri olan ve bir çocuğun tüm sorumluluklarını kadına yükleyen bu kutsallık safsatası tabii ki bir yalan üzerine kurulu. Medya tarafından kadını toplumdan dışlayacak yönde şekil verilen annelik özsel olarak kadına aitmiş gibi gösteriliyor. Anne olmayan kadınlar mutsuz gösteriliyor, her annenin iyi olduğu varsayılıyor, kadın kimliğinin yaşanmasının sadece annelikle ilgili olmadığı kabul edilmiyor. Kadınlığın anneliğe, anneliğin de kutsallığa işaret ettiğine inanılıyor. Anneliğin içgüdüsel bir şey olduğu söylenerek sömürülen kadınların hayatları ve gelecekleriyle ilgili hayalleri ellerinden alınıyor ve yalnızca annelik rolüyle hayatlarını geçirmeleri bekleniyor. Eğitiminden, toplumsal konumundan, kariyerinden bağımsız bir şekilde sistematik olarak her kadın buna maruz kalıyor.
Çok haklı noktalara değinen ve yazanlar var. Her çocuk doğuran kadın anne olmuyor yada her anne kutsal falan da değildir. Hatta her ebeveyn aşırı iyidir ve onları yüceltelim demekte doğru değildir. Bir şeylere kutsallık yükleyip aşırı abartmaya bayılıyoruz resmen ya. Çocuklarına her türlü şiddeti uygulayan insanlar için de anne veya babadır kutsaldır diyelim o zaman. Kaldı ki ilk twiti atan kişi herkesin atladığı bir noktaya parmak basıp bireylerin kendisini tam geliştirememesine değinmiş.
Haklı kadın , şuan sadece instagram için çocuk doğuran kadınlar var . Hayattaki tek başarıları zengin kociş bulup acayip isim çocuk büyütmek olan kadınlar var .
Valla ben de hak verdim. Sadece anne değil tabii, babayı da dahil ediyorum. Bilinçli ebeveynler hariç, değişime, çocuğunun neye ihtiyacı olduğunu anlamaya direnen bizim eski kafalı anneler ve babalar toplumun kanseridir.