Annesine Verilmişti: Çöp Evde Bulunan Çocuk, Devlet Korumasına Alındı!

Dün Bursa'daki çöp evde bulunan ve Türkiye'nin gündemine oturan 9 yaşındaki çocukla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Teyzesi tarafından bir odaya kilitlenen çocuk kendisini istemediği öne sürülen annesine verilmişti. 

Yetkililer, anne ile ilgili araştırma sonrası çocuğu anneden alarak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde koruma altına aldı.

Bursa'da boşaltılmak istenen çöp evdeki kilitli odada baygın halde bulunan 9 yaşındaki C.M.A,  Antalya'da yaşayan annesi Yasemin A.'ya teslim edilmesinin ardından yapılan araştırma sonrası annesinden alınarak Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde koruma altına alındı.

DHA'ya göre çöp evde oturan teyze Kamuran Pınar A.'nın  16 yaşındaki kızı da Bursa'da Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde koruma altında tutuluyor.

Korkunç olayın detayları 👇

1 Yıldır Odada Kilitliymiş! Boşaltılmak İstenen Çöp Evde Çocuk Bulundu...

Çocuğu bulan görevliler neler anlatı?

Kilitli odada 9 yaşındaki C.M.A'yı bulan Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanlarından Fırat Yaşar, eve girdikleri gibi çöpleri toplamaya başladıklarını anlattı.

Evdeki odalardan birinin kapısının kapalı olduğunu fark ettiklerini anlatan Yaşar, 'Biz kapıyı açtık. Karşıda yatağın üstünde bir çocuk vardı. Çocuk direkt bize bakınca tuhaf olduk. Çocuk aşırı zayıf ve bakımsız haldeydi.' dedi.

Çocuğun bir seneden fazla süredir orada olduğunu duyduklarını belirten Yaşar, çocuğu gördükten sonra avukat ve icra görevlilerinin kendilerini evden çıkardıklarını söyledi. 

Yaşar, 'Bizi evden çıkardılar ve aşağı indirdiler. Sonra polis ve sağlık ekipleri adrese geldi. Sağlık ekipleri çocuğu alıp hastaneye götürdü.' ifadesini kullandı.

"Çocuk bize 'Yabancılarla konuşmak istemiyorum' dedi"

Diğer temizlik işçisi Tuncay Gürel de çöp evi temizlemek için belirtilen adrese gittiklerini dile getirdi.

Gürel, eve girip temizliğe başladıklarını ve bir odanın kapısının kilitli olduğunu fark ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

'Kapıyı açıp içeri girdiğimizde çocukla karşı karşıya geldik. Şoke olduk. Biz çocuğa 'Seni kurtarmaya geldik' dedik. Çocuk çok korkuyordu. O da şoktaydı. Sanki hafif bir bilinç kaybı var gibiydi. Çocuk bize 'Yabancılarla konuşmak istemiyorum' deyince biz daha da şoke olduk. Daha sonra yetkililer gelip olaya müdahale etti. Bize tek söylediği şey 'Yabancılarla konuşmak istemiyorum' oldu. Olayı üzerimizden atamadık. Çocuk çok bakımsızdı. Polis ekipleri geldi olaya müdahale etti. Sonra çocuk hastaneye götürüldü.'

Yeniden gözaltına alındı

Yeğenini 1 yıldır alıkoyduğu iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra 'çocuğun kaçırılması ve alıkonulması' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan teyze Kamuran Pınar A., savcılık talimatıyla dün yeniden gözaltına alınmıştı.

Kamuran Pınar A., emniyetteki işlemlerinin ardından ‘Çocuğa eziyet’ suçlamasıyla bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

C.M.A'nın annesi çocuğunun kaçırıldığını öne sürdü 👇

Çöp Evde Bulunan Çocuğun Annesi Konuştu!

Popüler İçerikler

A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Kimler Geldi Kimler Geçti'de Leyla'nın Cem'i Rüyasında Gördüğü Sahnenin Nasıl Çekildiği Ortaya Çıktı!
Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!
YORUMLAR
25.07.2022

anne bakacak olsa zaten çocuk teyzesinde ve bu halde olmazdı ! az akıl ya! hem o çocuğun durumu fiziken ve ruhen taburculuga müsait mi! ya tıp okumadim ama o çocuğun böbrekleri ne halde, anemisi var mı ta burdan belli o kadar aç kalmanın kapalı kalmanın yaptığı tahribat ! nasıl bırakılır ya

25.07.2022

Olay Türkiyede oluyor sonuçta ne bekliyorsun??

25.07.2022

bu cocugu tum bu olaylarin uzerine annesine veren sorumsuz, dusuncesiz, vicdansiz gorevli kimdi???? bu durumdaki cocuga tedavisi tamamlandi diyen saglik gorevlileri kim?? bunlari sorusturun isine son verin. bu nasil bi rezalettir yahu. sosyal medya olmasa ulkede adalet diye birsey kalmayacak. kim yahu bu kararlari alan insanlar???

25.07.2022

Twittere göre hareket ediyorlar😏👍

TÜM YORUMLARI OKU (14)