Annesine Şiddet Uygulayan Babasını Öldüren Genç Kıza 10 Yıl Hapis Cezası

Gaziantep'de 6 yıl önce annesine şiddet uygulayan babasını öldürmekten yargılandığı mahkemede meşru müdafaa nedeniyle beraat eden 23 yaşındaki Yaren Dömbek, istinaf mahkemesinin beraat kararı bozması sonrası 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde 5 Aralık 2015'de, 16 yaşında olan Yaren Dömbek, şizofreni hastası olduğu iddia edilen babası Mustafa Dömbek'i annesi Leyla Dömbek'e ve kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle av tüfeğiyle iki el ateş ederek öldürdü.

Olayın ardından Yaren Dömbek, tutuklandı. Dömbek, hakkında 'Üstsoydan Akrabayı Kasten Öldürmek' suçundan 5'inci Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Suça Sürüklenen Çocuk kapsamında yargılanmasına başlanan Dömbek, mahkeme heyeti tarafından olayda meşru savunma koşulları oluştuğu gerekçesiyle beraat kararı verilerek 10 ay sonra cezaevinden tahliye edildi.

Beraat bozuldu, hapis cezası çıktı

Yerel mahkemenin Yaren Dömbek için verdiği beraat kararı istinafa gitti. Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, 2017 yılında Dömbek'in beraat kararını meşru savunma koşullarının tam oluşmadığı gerekçesiyle bozarak 10 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Dömbek'in hapis cezası Yargıtay tarafından da onandı. Hapis cezası kesinleşen Yaren Dömbek'in Denizli'nin Honaz ilçesinde olduğu belirlendi. Jandarma Suç Araştırma Timi, tarafından gözaltına alınan Dömbek, tutuklandı.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Ünlü Voleybolcu Üçüncü Kez Evlendi: 'Biz Yine Evlendik Hat-Trick'
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
31.01.2022

baba kızı öldürse bu kadar ceza almazdı

31.01.2022

Cinayetin hiç bir türlüsü kabul edilemez, cezasız kalmamalı. AMA kadınlara yapılan saldırıda tutuksuz salan, cinayet işleyince bir iki yıl yatıran adalet sistemi kadının bu cinayetine 10 yıl vermesi gerçekten saçma. hem erkeğe hem kadına fark etmeksizin nefsi müdafaa değilse müebbet vereceksin arkadaş, bu kadar mı zor bu adaleti sağlamak.

31.01.2022

Ne biçim bir ülkede yaşıyoruz, ne talihsiz insanlarız ya. Ne yapacak bu insanlar ? Hayatlarının her döneminde erkek şiddetine boyun mu eğecekler ? Kendilerini korumaya çalıştıklarında da hapise mi girecekler ? Hapisi geçtim, o kız hayatının sonuna kadar katil damgası ile dolaşacak. Kim nerde iş verecek ? Kim onunla evlenmek isteyecek vs vs.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ