Annenizle Birlikte İzleyerek Kaliteli Vakit Geçirmenizi Garanti Eden Eğlenceli Film Önerileri

Annenizle birlikte eğlenceli vakit geçireceğiniz filmleri sizin için listeledik. Kalpleri ısıtan sıcacık hikâyeleriyle aile bağlarına vurgu yapan bu filmlerden birini seçin ve eğlencenin keyfini çıkarın!

30. The Perfect Man / Mükemmel Adam (2005)

Özet: Yalnız bir anne, gizli bir hayranından romantik mesajlar almaya başlar. Ancak bu mükemmel adamın gerçekte onu neşelendirmeye çalışan kızının bir eseri olduğunun farkında değildir.

Oyuncular: Hilary Duff, Heather Locklear, Aria Wallace

Yönetmen: Mark Rosman

29. Mother's Day / Özel Bir Gün (2016)

Özet: Filmde, Bradley isimli bekar bir baba, kızına ebeveynlik yapmakta zorlanırken, başarılı bir yazar olan Miranda ise kızını evlatlık vermenin acısıyla yaşamaktadır. Anneler günü yaklaşırken, karakterlerin yolu kesişir.

Oyuncular: Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts

Yönetmen: Garry Marshall

28. Yes Day / Her Şeye Evet (2021)

Özet: Bütün kuralları ebeveynler yerine çocuklar koysaydı hayat nasıl olurdu? Son derece eğlenceli olan filmde, genellikle hayır cevabını veren bir anne ve baba, bir gün boyunca çocuklarının en çılgın isteklerine birkaç temel kuralla evet demeye karar verir.

Oyuncular: Jennifer Garner, Edgar Ramírez, Jenna Ortega

Yönetmen: Miguel Arteta

27. Cheaper by the Dozen / Sürüsüne Bereket (2003)

Özet: Eşi bir kitap turuna çıkan Tom Baker, tam on iki çocuğa babalık yapmak zorundadır. Bu zorlu süreçte, Tom ayrıca bir de iş bulmalıdır.

Oyuncular: Steve Martin, Bonnie Hunt, Hilary Duff

Yönetmen: Shawn Levy

26. Freaky Friday / Çılgın Cuma (2003)

Özet: Klasik komedi filmleri arasında yer alan Çılgın Cuma, anlaşamayan bir anne ve kızına mercek tutuyor. Bir gün sihirli bir şekilde vücutları değişen ikili, birbirlerinin hayatına uyum sağlamak zorunda kalır.

Oyuncular: Jamie Lee Curtis, Lindsay Lohan, Mark Harmon, Chad Michael Murray

Yönetmen: Mark Waters

25. Mamma Mia! (2008)

Özet: Mamma Mia, müzikal severlerin kaçırmaması gereken bir klasik niteliğinde. Gerçek babasını bulmaya çalışan Sophie, bir gelin adayıdır. Sophie'nin hikayesi, filmde 1970'lerin popüler grubu ABBA'nın hit şarkılarıyla anlatılıyor.

Oyuncular: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried

Yönetmen: Phyllida Lloyd

24. Life as We Know It / Başımıza Gelenler (2010)

Özet: Birbirlerinden hiç haz etmeyen Holly ve Eric, evli olan ortak arkadaşlarının ani ölümünün ardından bebeklerine koruyucu ebeveynlik yaparlar. 

Oyuncular: Katherine Heigl, Josh Duhamel, Josh Lucas

Yönetmen: Greg Berlanti

23. Dumplin' (2018)

Özet: Eski bir güzellik kraliçesinin büyük beden genç kızı Willowdean, annesinin zaferle ayrıldığı Miss Teen Bluebonnet yarışmasına, diğer yarışmacıları ve güzellik algılarını protesto etmek amacıyla kaydolur.

Oyuncular: Danielle Macdonald, Jennifer Aniston, Odeya Rush

Yönetmen: Anne Fletcher

22. Rambling Rose / Uçarı Gül (1991)

Özet: Oscar Ödüllü Laura Dern'in gençlik yıllarında çekilen film, genç bir kadının cinsellik arzuları nedeniyle zihninde günahlarla savaşmasını konu alıyor.

Oyuncular: Laura Dern, Robert Duvall, Diane Ladd

Yönetmen: Martha Coolidge

21. Bird Box / Kafes (2018)

Özet: Sıradaki filmimiz, kabus gibi bir gelecekte geçiyor. Bilinmeyen bir varlığın, göz teması kurduğu her insanı vahşice öldürdüğü bir dünyada, Malorie, canı pahasına iki küçük çocuğunu koruyor. Onları, gözleri bağlı bir şekilde güvenli bölgeye taşıyan Malorie, yol boyunca geçmişi hatırlıyor.

Oyuncular: Sandra Bullock, Trevante Rhodes, John Malkovich

Yönetmen: Susanne Bier

20. Serial Mom / Belalı Anne (1994)

Özet: Bu suç filmi, dışarıdan mükemmel bir anne olarak gözüken bir kadının çocukları için yapacaklarını anlatıyor. Kathleen Turner'ı başrolde izlediğimiz eğlenceli yapıın yönetmenliğini John Waters üstleniyor.

Oyuncular: Kathleen Turner, Sam Waterston, Ricki Lake

Yönetmen: John Waters

19. The Grifters / Dolandırıcılar (1990)

Özet: Bu 1990 yapımı neo-noir filminde, Anjelica Huston ve John Cusack'ı başrolde izliyoruz. Küçük çaplı dolandırıcı Roy, yüksek bahisli dolandırıcılar olan ayrı yaşadığı annesi ve yeni kız arkadaşı arasındaki sadakati parçalar.

Oyuncular: Anjelica Huston, John Cusack, Annette Bening

Yönetmen: Stephen Frears

18. Real Women Have Curves / Kadın Dediğin (2002)

Özet: Bu filmde, bir anne ve kızının çatışmasını izliyoruz. 18 yaşındaki genç Ana, üniversiteye gitme hayalleri ve otoriter annesinin kendi hakkındaki evlenme, çocuk sahibi olma ve aileye ait küçük tekstil fabrikasının başında durma planları arasında mücadele eder.

Oyuncular: America Ferrera, Lupe Ontiveros, Ingrid Oliu

Yönetmen: Patricia Cardoso

17. Easy A / Adı Çıkmış (2010)

Özet: Eğlenceli gençlik filminde, Olive kendi halinde bir lise öğrencisidir. Okuldaki sosyal ve finansal durumunu düzeltmek için dedikodu kazanına kendisini de ekleyerek dikkatleri üzerine çeker.

Oyuncular: Emma Stone, Amanda Bynes, Penn Badgley

Yönetmen: Will Gluck

16. The Parent Trap / Komik Tuzak (1998)

Özet: Eğlenceli yapımda, Lindsay Lohan'ı iki rolde izliyoruz. Doğumda ayrılan ve biyolojik ebeveynlerinden biri tarafından büyütülen tek yumurta ikizleri Annie ve Hallie, daha sonra yaz kampında ilk kez birbirlerini keşfederler ve inatçı ebeveynlerini tekrar bir araya getirmek için bir plan yaparlar.

Oyuncular: Lindsay Lohan, Dennis Quaid, Natasha Richardson

Yönetmen: Nancy Meyers

15. The Kids Are All Right / İki Kadın, Bir Erkek (2010)

Özet: Suni tohumlama ile dünyaya gelen iki çocuk, biyolojik babalarını geleneksel olmayan aile hayatlarına sokar.

Oyuncular: Annette Bening, Julianne Moore, Mark Ruffalo

Yönetmen: Lisa Cholodenko

14. Brave / Cesur (2012)

Özet: İskoçya'da geçen sevimli hikâye, bir Disney Pixar animasyonu. Hayatında kendi yolunu çizmeye kararlı olan özgür ruhlu Prenses Merida, evlenmeyi reddetmektedir. Ailesinin ondan beklentilerini boşa çıkarmakta kararlı olan Merida, kendi idealleri uğruna karanlık bir yola başvurur.

Oyuncular: Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson

Yönetmen: Mark Andrews, Brenda Chapman, Steve Purcell

13. In the Good Old Summertime / Yeni Sevdalar (1949)

Özet: Judy Garland'ın filmdeki performansını izlemek bile keyif verici! 1949 yapımı filmde, Andrew ve Veronica bir müzik dükkanında iş saatlerinde birbirlerinden hoşlanmayan ama farkında olmadan posta yoluyla anonim bir romantizm sürdüren iş arkadaşlarıdır.

Oyuncular: Judy Garland, Van Johnson, S.Z. Sakall

Yönetmen: Robert Z. Leonard

12. Tarzan (1999)

Özet: Klasik Tarzan hikâyesinin Disney animasyonunda,goriller tarafından büyütülen yetim Tarzan, genç bir adam olduğunda kendi türünün farkına varır. İnsan olduğunu keşfeden Tarzan, ait olduğu yere karar vermelidir. 

Oyuncular: Tony Goldwyn, Minnie Driver, Brian Blessed

Yönetmen: Chris Buck, Kevin Lima

11. Lady Bird / Uğur Böceği (2017)

Özet: Kendisine 'Lady Bird' adını takan genç bir kız, ailesine karşı isyankar bir tavır sergiler. Artık reşit olan ve bağımsız olmak isteyen Lady Bird'ün büyüme serüvenini izliyoruz.

Oyuncular: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts

Yönetmen: Greta Gerwig

10. Stella Dallas (1937)

Özet: Filmde, kızı için her şeyi yapan fedakar bir anneyi izliyoruz. İşçi sınıfından bir kadın, kızına sosyal açıdan parlak bir gelecek sağlamak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır.

Oyuncular: Barbara Stanwyck, John Boles, Anne Shirley

Yönetmen: King Vidor

9. Akeelah and the Bee / Sözcüklerin Gücü (2006)

Özet: Angela Bassett ve Laurence Fishburne'ü bir araya getiren yapım, heceleme yarışmasına katılan küçük bir kızı merceği altına alıyor. Akeelah Anderson'ın sözcüklerle arası çok iyidir. Bu yeteneğini, Ulusal Heceleme yarışmasına katılarak taçlandırmayı amaçlar.

Oyuncular: Angela Bassett, Laurence Fishburne, Keke Palmer

Yönetmen: Doug Atchison

8. The Piano / Piyano (1993)

Özet: 2022 Oscar Töreni'nde E İyi Yönetmen Ödülü'nü kapan Jane Campion'ın yönettiği filmde, dilsiz bir kadın, küçük kızı ve piyanosu ile birlikte bir çiftçiyle görücü usulüyle evlenmek üzere Yeni Zelanda'ya taşınır. Ancak kısa süre sonra bir çiftlik işçisi ona kalbini kaptırır.

Oyuncular: Holly Hunter, Harvey Keitel, Sam Neill

Yönetmen: Jane Campion

7. Thelma & Louise (1991)

Özet: Ridley Scott imzalı ikonik filmde, iki en iyi arkadaşın atıldığı macera dolu yolculuğu izliyoruz. Bu tyolculuk, kızların işlediği suçlardan dolayı polislerden kaçış operasyonuna dönüşür.

Oyuncular: Susan Sarandon, Geena Davis, Harvey Keitel

Yönetmen: Ridley Scott

6. Imitation of Life / Zehirli Hayat (1934)

Özet: Büyük sıkıntılarla boğuşan dul bir kadın ve kızı, siyah bir kahya ve onun açık tenli kızını yanına alır. İki kadın başarılı bir iş kurar, ancak yol boyunca aile, kimlik ve ırk sorunlarıyla karşı karşıya kalır.

Oyuncular: Claudette Colbert, Warren William, Rochelle Hudson

Yönetmen: John M. Stahl

5. Roma (2018)

Özet: 2019 yılında Yabancı Dilde En İyi Film Oscar'ına ev sahipliği eden filmde, 1970'lerde Meksika'da zengin bir ailenin hizmetçisine odaklanılıyor. Hizmetçinin hayatından bir yıllık kesit izleyiciye sunuluyor.

Oyuncular: Yalitza Aparicio, Marina de Tavira, Diego Cortina Autrey

Yönetmen: Alfonso Cuarón

4. The Joy Luck Club (1993)

Özet: Bu sımsıcak film, dört Doğu Asyalı kadın ve kızlarının birbiriyle bağlantılı yaşam öykülerini ekrana getiriyor.

Oyuncular: Tamlyn Tomita, Rosalind Chao, Kieu Chinh

Yönetmen: Wayne Wang

3. Little Miss Sunshine / Küçük Gün Işığım ()2006

Özet: Bu içleri ısıtan sevimli filmde, bir aile, küçük kızlarını güzellik yarışmasının finaline götürmeye çalışır. Bir minivan ile yola çıkan aile, zıtlıkları bırakarak birbirlerine uyum sağlamaya çalışır.

Oyuncular: Steve Carell, Toni Collette, Greg Kinnear

Yönetmen: Jonathan Dayton, Valerie Faris

2. Lion (2016)

Özet: Dev Patel'i  başrolünde izlediğimiz filmde, beş yaşındaki Hintli bir çocuk, evinden yüzlerce kilometre uzakta kaybolduktan sonra Avustralyalı bir çift tarafından evlat edinilir. 25 yıl sonra, Saroo kaybettiği ailesini bulmak için yola çıkar.

Oyuncular: Dev Patel, Nicole Kidman, Rooney Mara

Yönetmen: Garth Davis

1. Wonder / Mucize (2017)

Özet: Yürekleri ısıtan bu filmde, beşinci sınıfta ilk kez normal bir okula gidecek olan August Pullman, yaşıtı olan çocuklardan biraz farklıdır. Yüzündeki deformasyon nedeniyle dışlanan August, aslında kimseden farklı olmadığını kanıtlamaya çalışır. Küçük yaşına rağmen inanılmaz bir yeteneğe sahip olan Jacob Tremblay'i başrolde izliyoruz.

Oyuncular: Jacob Tremblay, Owen Wilson, Izabela Vidovic, Julia Roberts

Yönetmen: Stephen Chbosky

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Sağlam Bir Dizi Arayışında Olanlara Dört Ayrı Kategoride Şahane Netflix Dizi Önerileri
Havada Romantizm ve Gizem Kokusu Var! Türkiye'de Geçen Hafta En Çok İzlenen Netflix Dizi ve Filmleri
Ailece Film Günlerinde Evdeki Herkesin Severek İzleyeceği Film Önerileri

Popüler İçerikler

“At Suratına” Sahip Olmak İçin Yüzlerce Estetik Operasyon Geçiren Kadın Gündem Oldu
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor