Annelik ve Hamilelikle İlgili Yaptığı Paylaşımla İnsanları İkiye Bölen Sosyal Medya Kullanıcısı

Annelik ve hamilelik toplum tarafından bize her daim olumlu yanlarından bahsedilen ve olumsuzluklarının sır gibi saklandığı iki önemli durum biliyorsunuz ki. Ancak bu durumlara bu önemi acaba biz mi atfediyoruz yoksa gerçekten 'çocuğunuzu kucağınıza aldığınızda her şeyi unutabiliyor' musunuz? Detaylar içeriğimizde...👇

Anneliği ve hamileliği hepimiz yüzyıllardır toplumsal kodlar nedeniyle kutsal olarak atfediyoruz biliyorsunuz ki.

İşte tam da bu nedenle gerek sosyal medyada gerekse gerçek hayatta olsun genellikle hamilelik ve annelik hakkında olumsuz yargılar duymuyor ve aslına işin belki de ‘gerçek’ taraflarından bir kısmını göz ardı etmiş oluyoruz.

Elbette ki bir çocuk sahibi olmak, eğer iki kişinin de rızası ve isteği varsa; çok değerli, özel ve güzel bir şey ancak bu, durumun zorlukları olduğu gerçeğini de değiştirmiyor.

Peki nedir bu gerçekler? Önce madem biz bizeyiz, onlardan bahsedelim sizlere. Henüz hamileliğin ilk haftalarında başlayan bulantı sorunuyla başlayalım. Bu durum hepinizin malumu zaten.

Ancak üstüne bi de kabızlık, ishal ve baş ağrısı eklenince de iş dayanılmaz noktalara gelebiliyor.

Hamilelik sürecinde şişen ayaklar,

Gebelik kaşıntısı,

Toplum tarafından kadınlara sürekli olarak söylenen ‘kilo almışsın’ baskısı,

Aşırı duygusallık,

Çatlak problemi derken onlarca anneyi zorlayan pek çok durumdan bahsedebiliriz. Yani anlayacağınız bu liste uzaaaaar gider. Ancak mesele bununla da bitmiyor.

İşin içine doğum girince kafalar iyice allak bullak oluyor. Bir yanda ‘sezaryen yapan da kendine anne demesin’ diyerek kadınların acısını yüceltenler varken, bir yandan da normal doğumu güzelleyenlere maruz kalıyor anne adayları.

Bu noktada işin içine bir de annenin, çocuğun yanında yok sayılması devreye giriyor. Sanki annenin sağlığı ve istekleri önemli değilmişcesine verilen tavsiyeler,

Her kafadan çıkan ‘ebeveynlik’ tavsiyeleri ile pek çok anne adayının zaten allak bullak olan kafası iyice karışıyor.

Tabii doğum yapınca da bitmiyor bu süreç. Bu sefer de kadınların üstünde ‘sen annesin’, ‘anne olan böyle davranmaz’, ‘sen nasıl annesin’ gibi hadsiz ve bir o kadar da şuursuz yorumlar yapılıyor.

Peki gerçekten ‘tüm bunlara değiyor mu’ yani ‘Onu kucağınıza aldığınızda gerçekten her şeyi unutuyor’ musunuz?

Bu noktada size tek bir yanıt vermemiz pek mümkün değil ancak bugün Twitter’da @fenicefelice2 adlı bir kullanıcı konuya dair bir akış yayınladı.

twitter.com

Önce o akışı inceleyelim:

twitter.com

👇

twitter.com

Pek çok kullanıcı da konu hakkındaki deneyimlerini paylaştı:

twitter.com

👇

twitter.com

"Onu gördüğüm an çektiğim tüm acıları unuttum"

twitter.com

👇

twitter.com

Tabii süt olayından hiç bahsetmemiştik biz ama...

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

Tabii kendisinin bu düşüncelerine katılanlar kadar katılmayanlar da oldu.

twitter.com

Mesela:

twitter.com

Ayrıca iki tarafı da haklı bulmayanlar da yok değil:

twitter.com

Ben bu tartışmada bir taraf olmaktan ziyade, her bireyin kendine en iyi gelen şeyi yapması taraftarıyım. Yani ne bir kadına ‘anneliği’ güzellemeli ve annelik üzerinden toplumsal baskı yaratmalıyız…

Ne de anneliği özümseyen ve anne olmaktan son derece mutlu olan bir kadını alaşağı eden, onun fikirlerini hiçe sayan söylemlerde bulunmalıyız.

Peki siz bu tartışmanın neresindesiniz? Haydi yorumlara!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Bebeklerin Genellikle Neden Gecenin Geç Saatlerinde Doğduğunu Merak Etmiş miydiniz?
Ah Şu Hormonlar! Hamile Olduklarını Öğrendikten Sonra Ağladıkları En Anlamsız Şeyleri Paylaşan 14 Kadın
Kafalar Allak Bullak! Hamileliğin İlk 4 Ayında Görülen Birbirinden Enteresan Gebelik Belirtileri
Bilim Her Derdinize Deva Oluyor: Hamile Kalmak İsteyenler İçin Uzman Doktorlardan Gelen Tavsiyeler
Seçtiğin Yemeklere Göre Kaç Çocuğun Olacağını Söylüyoruz!

Popüler İçerikler

İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Önce Meydan Okuyup Sonra R Yapmıştı: Murat Övüç "Bülentinkiler Sahte" Dediği Diva'nın Eteklerine Kapandı!
HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
YORUMLAR
10.05.2022

Anlatılanlar doğru annelik kutsal değil(bende anneyim kutsal filan da değilim) her anne bunalıyor, zorlanıyor, bırakıp gidesi geldiği zamanlar oluyor ama bunu dile getirince linç yiyorsun, tuhaf bir mertebesi var anneliğin bebek senden çıktığı saniye uyman gereken normlar sinsilesi başlıyor bazıları kabus gibi(tamamen çevre etkisi) neyse şimdi yazmaya devam etmeyeceğim tuhaf bir şey bu asla kabul edilmiyor çünkü.

Bende anneyim. Öyle kutsal falan yok yani . Sırt çantamı alıp yeter ben dayanamıyorum gidiyorum diye ağlayarak eşimi aradığım da oldu , Allah ım nolur kesintisiz 3 saat uyuyayım diye salya sümük ağladığımda . Sezaryen olmakta öyle kolay değil . Valla oturamıyorsun , öksüremiyorsun , ameliyat oluyorsun kolay sanıyorlar . İnsan yetiştirmek hele ayrı bir zanaat . Evet anne olmayı seviyorum ama bu demek değil ki her şey tam rayında oluyor yok valla öyle bir dünya . Tek başıma ağlaya ağlaya büyütttüm kimseden desteksiz eşim hariç . Bir gram kimseye bırakmadım çünkü gurbette yaşıyoruz kimsemiz yok . Eşim de yoğun çalışır neler gördüm geçirdim.

11.05.2022

Eşim de yaşıyor benzer bir süreç. Bence tam olarak bu yüzden annelik kutsal bir meslek. Dünyanın en zor mesleği hatta bana göre. Sezaryeni ne var onda yaaa deyip basit bir şey gibi adledenlerin sonraki süreç hakkında fikirleri yok muhtemelen.

Annelerin başı belada. Bu ülkede annelik yapmak çok zor. Olan çocuğa oluyor sonunda zaten. Benim polikliniğime getiriyor bebeğini, alto kirliyse özür diliyor. Psikolojik baskıya bakar mısınız? Yardım almaya geldiği hekimden özür dilemek ne demek? Hekimin ne haddine seni eleştirmek. Yahu özür dileme annesi, ben zaten onun kaka rengine bakmalıyım demekten dilimde tüy bitti. Anne ve anne adayları tavrınızı koyun, sktiredin atın başınızdan o gelenekleri.

TÜM YORUMLARI OKU (13)