Annelerimize de Anneannelerimizden Geçti: Mutfakta Hayat Kurtaran 10 Lezzetli Püf Noktası

Yemek yaparken minicik dokunuşlar ve çok basit tüyolar ile harikalar yaratabileceğinizi söylesek. İşte bunlardan bazıları...

1. Kuru malzemeleri eleyerek topaklanmanın önüne geçebilirsiniz.

Un, kabartma tozu, kakao gibi kuru malzemeler kullanacağınız tariflerde bu gibi malzemeleri eleyerek eklerseniz topaklanmanın önüne geçmiş olursunuz. Eleme yöntemi malzemenin içerisinde hava kalmamasını sağlar.

2. Kekinizin pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın.

Kürdan testi artık bir klasik. Pişme durumunu kontrol etmek istediğiniz keke bir kürdan batırıp çıkarın. Eğer kürdan temiz ise kekiniz pişmiştir, eğer kürdanda hamur kalıntıları varsa kekinizi biraz daha pişirmelisiniz.

3. Tuzunu fazla kaçırdığınız yemeğe bir patatesin kabuğunu soyup atarak tuz oranını dengeleyebilirsiniz.

Soyup doğradığınız patatesi yemekle birlikte kaynattıktan sonra çıkarın. Bu yöntem yemeğin fazla tuzunu almanızı sağlayacaktır.

4. Yemekte kullanacağınız patlıcanları soyup dilimledikten sonra kararmaması için tuzlu suda bekletin.

Tarifinizde kullanacağınız patlıcan, patates, kereviz gibi ürünleri temizleyip soyduktan sonra tuzlu suda bekletirseniz kararmasını önlemiş olursunuz.

5. Pilav yaparken içine şeker atarsanız daha tane tane bir pilav elde edersiniz.

Pilava su eklemeden hemen önce 1/2 çay kaşığı şeker ilave ederseniz pilavınız daha tane tane olacaktır. Hatta birkaç damla limon suyu ekleyerek daha parlak bir pilav elde etmeniz mümkün.

6. Pişirdiğiniz etin daha sulu ve yumuşak kalmasını istiyorsanız tuzu yemek pişmeye yakınken ilave edin.

Tuzu pişirmenin başında atmanız daha etin suyunu daha çabuk çekip kurumasına sebep olur. O yüzden genelde et yemeklerine baharatlar sonradan ilave edilir.

7. Kekinizi kalıptan rahatça çıkarmak istiyorsanız öncesinde kalıba tereyağı sürüp unlamalısınız.

Eğer kalıpta kek gibi bir ürün pişiriyorsanız, harcı koymadan önce kalıbın içini tereyağı ile yağlayıp sonrada un döküp fazlasını alarak pişe kekin kalıptan çok daha rahat çıkacağını göreceksiniz.

8. Kızartma yaparken asla tencerenin kapağını kapatmayın.

Eğer kapağınız kapatırsanız tüm nemi içeri hapsetmiş olursunuz ve oluşan buhar ile kızarttığınız ürünler istediğiniz çıtırlıkta olmaz.

9. Muhallebi gibi tariflerde kaselere bölüştürdükten sonra muhallebiye değecek şekilde streç film ile kaplarsanız kaymak tutmayacaktır.

Eğer puding, muhallebi gibi bir tarif yapıyorsanız ve yerken kaymağını ayıklama zahmetinde bulunmak istemiyorsanız çözümü çok basit. Pişen ürünü porsiyonladıktan sonra üzerine değecek şekilde streç film ile kaplarsanız kaymak oluşumunu önlersiniz.

10. Tatlılarınıza ekleyeceğiniz limon kabuğu rendesiyle çok daha güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Tatlılarda minik bir dokunuşla harikalar yaratmak isteyenlerin vazgeçilmezi tabii ki limon kabuğu rendesi. Yaptığınız tarifin hem kokusunu hem tadını bambaşka bir boyuta taşıyacak.

Popüler İçerikler

Elazığlı Mehmet 120 Bin Liraya Aldığı Tarlasına Fidan Dikerken Roma Dönemine Ait Eser Bulunca Hayatı Değişti
Ediz Ün İstifa Etti: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün İstifasını İstemişti
Galatasaray'dan Hem PAOK'a Hem de Fenerbahçe'ye Maç Sonunda Gönderme!
YORUMLAR
06.04.2021

Bunları bilmeyen de mi varmış :)

06.04.2021

Bunları bilmeyen yemeğe dair hiç bir şey bilmiyordur.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ